Sağıroğlu: “Külliyeye çağırıldığımız doğrudur”

Başkan Sağıroğlu iddialarla ilgili Haber61’e konuştu

Sağıroğlu: “Külliyeye çağırıldığımız doğrudur”

Haber61 - Haber Servisi - Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenilen belediye başkanları arasında adının geçtiği haberleri ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulundu.


“KÜLLİYEYE ÇAĞIRILDIĞIMIZ DOĞRUDUR”

Başkan Sağıroğlu yaptığı açıklamada “Böyle bir süreç yok. Külliyeye çağırıldığımız doğrudur. Allah kısmet ederse Çarşamba günü saat 11’de şehircilik toplantısı için bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla Külliyeye gideceğiz. Çevre ve şehircilik bakanlığımızca organize edilen bir toplantıdır. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız da hazır bulunacaktır ve bizlere konuşma yapacaktır. Bunlar AK Parti Genel Başkanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın sahada yaptırmış olduğu bir takım çalışmalarla beraber 6 tane Büyükşehir Belediye Başkanımız görevlerinden istifa etmiştir. Yerlerine seçilen arkadaşlarımızla yolan devam ediyor. Bu bir halk davasıdır. Millet davasıdır. Başarılı olan arkadaşlarımız görevlerine devam edecektir. Başarısız olan arkadaşlarımızda Genel merkezimiz inceliyor. Bize ulaşmış herhangi bir şey yoktur. Görevimizin başındayız. 24 saat esasıyla beraber vatandaşımızın memnuniyetini en süt seviyeye çıkarabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ama genel başkanımız neyi nasıl takdir ederse biz onların emirlerine amadeyiz” dedi.

DOĞALGAZ KAZI ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ

Yomra ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Sağıroğlu, “Öncelikli olarak hem İçişleri Bakanımıza hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza İlçem şahsım ve belediyem adına şükranlarımı sunuyorum. Bu ay itibari ile doğalgaz kazı çalışmalarına başlıyoruz. İshale ve şebeke hatlarını çalışmaya başlıyoruz. Kavala bölgesinden gelecek. Diğer ilçelerimizden de biraz erken kullanma imkanı olacak. Bu bölgemizin en önemli ihtiyacıydı ve vatandaşımız bir an önce bekliyordu. Sağolsun Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanımızla görüştüğümüzde BOTAŞ Genel Müdürüne talimat verdi. Bizi de kırmadılar hemen Kavala bölgesinden 1.5-2 kilometre mesafeden gazı alıyoruz. Bizde meclis kararını geçen ay itibari ile almıştık. Çalışmalarına her türlü yardımcı olacağız belediye olarak. Onunla ilgili çalışmalarımızı bu ay itibari ile başlatıyoruz inşallah.  Lisans müsaade çalışmaları da tamamlanmıştır”  şeklinde konuştu.

YOMRA ÇARŞISI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yomra merkezde bulunan çarşının ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başladığını ifade eden başkan Sağıroğlu, “Diğer taraftan bu bulunduğumuz şaheser Nisan sonunda hizmete girecektir. Eski Yomra diye adlandırdığımız Yomra merkezde 1930’lu yıllarda kurulan Yomra çarşısının yıkım çalışmalarının yüzde 90’ını tamamladık. Yeni yapım ihalesi de tamamlandı. Müteahhide yer teslimi yapıldı ve şuanda çalışmalarına başlandı. Biz bir yandan belediye olarak yıkım yapıyoruz. Onlarda bir yandan temel atma çalışmaları ile ilgili çalışıyorlar. Burada 527 konut, 17 ticaret merkezi ve genişi park bahçe içinde sosyal aktivitesi olan çok fevkalade bir proje. Buda Yomra’mızın çehresini değiştirecektir” dedi.

İKİNCİ BİR YOMRA YAPACAĞIZ

Başkan Sağıroğlu çalışmalarını sürdürdükleri dolgu projesi konusunda açıklamalarda bulunarak “Balıkçı barınağı diye adlandırdığımız bölgede 150 dönümlük bir dolgu projesi ve içinde golf sahası, yat limanı olan, konaklama tesisleri olan bir proje üzerinde çalışıyoruz. Sismik araştırmalarımız bitti. Şuanda Kurum görüşlerimizi topluyoruz. Zannediyorum iki hafta içinde bütün görüşlerimiz tamamlanacak. Hemen Sayın bakanımızla oturup, inşallah dolgu çalışmasına başlayacağız. Dolgu bittiğinde bir ikinci Yomra’yı da eklemiş olacağız. Bunu çok rantabl ve çok profesyonel bir şekilde hayata geçireceğimizi buradan ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR MEYDANIMIZ YOK

Yomra’da bir şehir meydanları olmadığına değinen Başkan Sağıroğlu, “Yomra ilçemiz Trabzon’umuz da en hızlı ve aktif gelişen, aktivitesi en yüksek olan ilçemiz olduğunu iddia ediyoruz. Bununla birlikte adeta ilimizin açılan bir kapısı, penceresi haline gelmişiz. Ama ilçemizde bir şehir meydanımız yoktur. Bununla ilgili de Yomra merkezde bulunan Yomra Belediye Binamızın karşısında kaymakamlığında içinde olduğu alanla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuanda 3,7 Milyon TL kamulaştırma bedeli anlaştığımız vatandaşlarımıza ödedik. Haricen de bakanlar kurulundan acele kamulaştırma kararı almış olmamızdan dolayı mahkeme çalışmaları da devam ediyor. İnşallah bir ay gibi kısa bir süre içerisinde bilirkişi bedel kararını verdikten sonra bedelleri vatandaşlarımıza ödeyip oradaki olmazsa olmaz olan şehir meydanı projesine de hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

OTOPARK SORUNUMUZ VAR

Yomra’da otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Sağıroğlu, “Yomra şehir merkezimizde bilindiği gibi bir otopark sorunumuz vardır.  Araçlar sağlı ve sollu bazen iki, bazen 3 sıra parketmek suretiyle burada adeta araç trafiğinin akışının olmayacağı derecede sıkıntıyla karşı karşıyayız. Orada yapacak olduğumuz projede -1’in tamamıyla otopark olacağını, -1’in dere kısmına kalan kısmında bir kültür merkezi, modern bir düğün salonu geçeceğini ve bunların bütün projelerini tamamlamışız. İleriki günlerde temel atma törenlerini gerçekleştirip yolumuza devam edeceğiz. Yomra Belediyesi durmayacak, yürümeye devam edecek. Geçmişte izimiz var, geleceğe sözümüz var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler