Rusya'ya ihracat yüz güldürüyor

Doğu Karadeniz'den bu yılın 8 ayında Rusya Federasyonu'na 104 milyon 13 bin 907 dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Rusya'ya ihracat yüz güldürüyor

Doğu Karadeniz'den Rusya Federasyonu'na bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen ihracat, önceki yılın aynı dönemine göre miktar ve gelir bazında arttı.


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre, bölgeden Rusya Federasyonu'na yılın 8 aylık döneminde 154 bin 311 tonluk ihracat gerçekleştirilerek 104 milyon 13 bin 907 dolar gelir elde edildi.

Bölgeden geçen yılın aynı döneminde Rusya'ya 38 bin 104 ton ihracat yapılmış ve karşılığında 36 milyon 317 bin 520 dolar gelir elde edilmişti. Buna göre söz konusu dönem itibarıyla Doğu Karadeniz'den yapılan ihracat miktar bazında yüzde 305, değer bazında ise yüzde 186 artış gösterdi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'den Rusya Federasyonu'na yapılan ihracatın sürekli artış trendinde olduğunu söyledi.

Gürdoğan, söz konusu ülkeye yaş meyve sebze başta olmak üzere çok sayıda ürünün ihraç edildiği vurgulayarak, Rusya Federasyonu'nun, Doğu Karadeniz'in en önemli stratejik pazarı olması yanında ülke ihracatı açısından da önemli olduğunu ifade etti.

"İhracatın yüzde 87'si yaş meyve sebze ürünleri"

Söz konusu ülkeye yılın 8 aylık döneminde yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine oranla arttığını ifade eden Gürdoğan, "Doğu Karadeniz'den Rusya'ya yılın ilk 8 ayında 131 bin 517 ton karşılığında 90 milyon 725 bin 687 dolar yaş meyve sebze ihracatı yapıldı. Toplam ihracatın yüzde 87'sini tek başına yaş meyve sebze ürünleri oluşturdu." diye konuştu.

Gürdoğan, ihracat rakamlarının daha da üst düzeye ulaştırılması gerektiğini ve bunun için de çaba sarf ettiklerini dile getirerek, bölgeden yapılan ihracatı artırmak için geliştirdikleri projeler kapsamında bu ay içerisinde Moskova'da düzenlenecek fuara katılacaklarını kaydetti.

İhracatta tanıtımın da önemine dikkati çeken Gürdoğan, fuarda bölge ürünlerini ve ihracatçılarını tanıtacaklarını ve firmalarla iş birliği görüşmeleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler