Rusya krizi endişesi sürüyor

Türkiye ve Karadeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerdeki acenteleriyle her fırsatta bir araya gelen Güneş Sigorta ailesi Trabzon acenteleri ile akşam yemeğinde Trabzon Tirvana Restorant’ta ve Rize-Artvin acenteleriyle birlikte Rize Dağmaran tesislerinde sa

Rusya krizi endişesi sürüyor

Türkiye ve Karadeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerdeki acenteleriyle her fırsatta bir araya gelen Güneş Sigorta ailesi Trabzon acenteleri ile akşam yemeğinde Trabzon Tirvana Restorant’ta ve Rize-Artvin acenteleriyle birlikte Rize Dağmaran tesislerinde sabah kahvaltısı organizasyonu ile acenteleriyle buluştu.

. Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, Güneş Sigorta Karadeniz Bölge Müdürü Murat Yücesan, Trabzon'un önemli işadamlarından otomotiv sektöründeki önemli isimlerden Erol Tuna'nın ve sektörde uzun yıllar hizmet eden deneyimli sigortacıların katılımı ile gerçekleşen akşam yemeği organizasyonunda son dönemlerdeki genel olaylar ve bölgemizde meydana gelen stratejik gelişmeler ve bunun ekonomik yaşama alanımıza ve sigorta sektörüne etkilerinin yanı sıra sigortacılığın gelişimi ve güncelliğini koruyan zorunlu trafik sigortalarındaki önemli fiyat değişimleri ile birlikte bitkisel ürün sigortacılığında bölgemizdeki en önemli geçim kaynağı olan ve sigorta piriminin ödenmesinde %50 devlet desteği sunulan fındık ürününü kapsayan tarsim sigortaları ele alındı.

qwe-005.jpg

Haber61’e özel açıklamalarda bulunan Güneş Sigorta Karadeniz Bölge Müdürü Murat Yücesan sektörü değerlendirdi. Yücesan bölgemizdeki stratejik değişimleri dikkatle izlediklerini, meyve sebze ihracatı sektörü ile birlikte diğer sektörlerin ve buna bağlı olarak bölgedeki istihdamın da olumsuz etkileneceğini bu nedenle bu tür krizlerin kısa sürmesini temenni ettiklerini bildirmiştir.

. Murat Yücesan, araçları olanlar için güncelliğini koruyan 3. şahısları yani karşı tarafı güvence altına alan zorunlu trafik sigortalarındaki fiyat artışlarının son yıllardaki kazalar sonucu ölen kişilerin ailelerine ödenen ölüm hasarlarının da önemli etkisi ile bu denli yükseliş yönünde değişime uğradığı, ödenen hasara göre fiyatlandırma esasının işlediğini düşünerek fiyatların çok yakında dengeye geleceğini,  kendi kusurlarının sonucu karşı tarafa verilecek zararları zorunlu trafik sigortasıyla karşılayıp sorumluluktan kurtulurken kendi araçlarındaki kendi kusurları sonucu oluşacak hasarların karşılanması için mutlaka kasko yaptırılması gerektiğini bildirip görüşlerine devam ederken , son yıllardaki üretim düşüşleri ve buna bağlı olarak kg fiyatının önemli ölçüde yükselmesi ile ciddi bir gelir kaynağı olan Fındığın iklimsel değişikliklere bağlı olarak gerçekleşmesi artık muhtemel gibi görülen doğal afetler ve don sonucu tehlikelere karşı zararların karşılanması için birkaç yüz lira gibi çok küçük primlerle başlayan fiyatlarla sigorta ettirilmesi ve en önemlisi sigorta piriminin %50'sinin de devlet desteği ile karşılanarak üreticiye destek verilmesinin öneminden bahsederek devletin güvencesindeki tarsim sigortalarınca mutlaka sigorta yaptırılması gerektiği yönünde görüşlerini ifade etmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber