Rize’de Heliski Heyecanı

Dünyada az sayıda bölgede yapılabilen, Türkiye'de ise sadece Rize ili sınırları içerisinde yer alan Kaçkar Dağları'nın eteklerinde garçekleştirilen Heliski faaliyetlerinin 9.'su başladı. Güneydoğu Havacılık tarafından organize edilen etkinliklere çoğunluğ

Rize’de Heliski Heyecanı

Dünyada az sayıda bölgede yapılabilen, Türkiye'de ise sadece Rize ili sınırları içerisinde yer alan Kaçkar Dağları'nın eteklerinde garçekleştirilen Heliski faaliyetlerinin 9.'su başladı. Güneydoğu Havacılık tarafından organize edilen etkinliklere çoğunluğu Alman sporculardan oluşan dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 75 profesyonel kayakçı katıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda iki özel helikopter ile başlayan faaliyetlerin Mart ayına kadar sürmesi planlanıyor. Etkinliklere katılan profesyonel kayakçılar helikopterlerle alınarak Kaçkar Dağı eteklerindeki hiç dokunulmamış noktalara bırakılarak kaymaları sağlanıyor. Kayarak yamaçlardan inen kayakçılar, ardından bitiş noktasından yeniden helikopterle alınarak konaklama tesisine ulaştırılıyor. Kayakçılar spora özgü en ileri teknoloji ile korunuyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı helikopterle havalanarak faaliyetleri havadan izlerken, uçuş sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Bölgede kış sporu ve kış turizminin helikayak etkinlikleri ile daha da canlanacağını ifade eden Vali Yazıcı "Dünyanın çeşitli ülkelerinden, ağırlıklı olarak Avrupa'dan üst gelir grubundan sporcularımız özel bir zevk için kayağın bir öteki aşaması olan Helikayak yapmak için buradalar. Bu yıl 75 sporcumuz ilimizde. Biz hepsini misafirlerimiz olarak kabul ediyoruz. Bölgeyi görmeye ve bölgede heliski yapmaya geldiler. Bu sayının 500'lere çıkması için her türlü alt yapı ve diğer hizmetler anlamında devlet olarak yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye'de sadece Kaçkarlar'ın eteklerinde yapılan helikayak sporunun yaygınlaştırılması, katılımcılarının çoğalması önemli. Çünkü bu spor bölgemiz kış sporları ve kış turizmi için bir ayrıcalık ve bir öncelik. Bölgemizin kış turizmindeki payı maalesef olması gereken yerde değil. Helikayak etkinliği öncülüğünde bölgemizdeki kış turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Dünyanın çok az bir noktasında yapılan helikayak'ın bölgemizde daha da yaygınlaştırılması amacındayız" dedi.

Türkiye'de helikayak etkinliklerine öncülük eden Güneydoğu Havacılık Firması Genel Müdürü Hasan Sarıdağ ise bu yıl beklentilerinin altında kaldıklarını söyledi. Sarıdağ "Bu yıl beklentimizin altındayız. Ancak geçen seneye oranla iyi durumdayız. Bu yıl 75 sporcuya hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl ağırlıkla Rus sporculara hizmet vermiştik. Bu sene ise bölgemizi tercih eden sporcuların çoğu Alman sporculardan oluşuyor. Gelen tüm sporcular memnuniyetini dile getirdikleri için önümüzdeki yıllarda sporcu sayısının artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber