Rize'de hasta için seferberlik

Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan 82 yaşındaki alzheimer hastası, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından sedye ile kar üzerinde taşınarak kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Derepazarı ilçesine bağlı Sandıktaş köyünde

Rize'de hasta için seferberlik

Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan 82 yaşındaki alzheimer hastası, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından sedye ile kar üzerinde taşınarak kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Derepazarı ilçesine bağlı Sandıktaş köyünde yaşayan ve kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan alzheimer hastası 82 yaşındaki Şemsettin Topuk'un ağzından kan gelmesi üzerine yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, Topuk'un evine ulaşmak için kar paletli ambulans ile harekete geçti.

Belli bir mesafe ilerleyebilen ekipler, yolda ağaçların devrilmesi sonucu ilerleyemeyince köylülerden yolu açmaları için yardım istedi. Bunun üzerine ağaç motoru ile ambulansın önündeki ağaçlar kesilerek yolun açılması sağlandı. Fakat bir süre sonra ekipler bölgede çığ tehlikesi olması ve başka ağaçların devrilme ihtimali ile yaya olarak hastaya ulaşmak için harekete geçti.

Yaklaşık 500 metre yaya yürüyen ekipler, Topuk'un evine ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından evinde ilk müdahalesi yapılan Topuk, sedye ile kar paletli ambulansa taşınmak istendi. Yolun açık olmaması ve zaman kaybı yaşamak istemeyen ekipler, köylülerin de yardımıyla Topuk'u sedye koyup, kar üzerinde yürüterek ambulansın bulunduğu bölgeye taşıdı.

Ekipler tarafından kar paletli ambulansta ilk müdahalenin ardından köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Topuk, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

82 yaşındaki Alzheimer hastası Topuk'un oğlu Muhammer Topuk, "Babam 7 senedir yatağa bağımlı alzheimer hastası. Son üç gün beri tedavisinde zorluklar yaşıyorduk. Yolların açılmasını bekliyorduk. Ağzından kan gelince 112'den yardım istedik. Ekipler ağaçlardan dolayı tam eve ulaşamadı. Ama kar paletli ambulansa kadar sedye ile taşıdık. Şimdi de hastaneye götüreceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler