Rize'de çocuklara artık bunlar satılmayacak

Rize Valiliği, bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanımını engellemeye yönelik faaliyetler kapsamında önemli bir karara imza attı. Alınan kararla, bali, tiner, derby, vernik gibi yapıştır

Rize'de çocuklara artık bunlar satılmayacak

Rize Valiliği, bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanımını engellemeye yönelik faaliyetler kapsamında önemli bir karara imza attı. Alınan kararla, bali, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan uçucu ve uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazının gibi maddelerin çocuklara satışı yasaklandı. Alınan karar erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış olan tüm çocukları kapsıyor.

Alınan kararı uygulamadığı tespit edilen satış noktaları hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi uyarınca para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler