Rize'de bu balın kilosu 750 TL

RİZE'DE Çamlıhemşin ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki 2 bin metre rakımlı Marselavat ve Komatti Yaylaları civarında yaklaşık 400 dönüm alan üzerinde oluşturulan bal ormanında organik bal üretim sezonu tamamlandı.   Alman sertifikasyon kuruluşu tarafından

Rize'de bu balın kilosu 750 TL
RİZE'DE Çamlıhemşin ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki 2 bin metre rakımlı Marselavat ve Komatti Yaylaları civarında yaklaşık 400 dönüm alan üzerinde oluşturulan bal ormanında organik bal üretim sezonu tamamlandı.
 
Alman sertifikasyon kuruluşu tarafından denetlenen ve 1000 kovanda gerçekleştirilen bal üretiminde yaklaşık 750 kilo organik çiçek balı elde edildi. Hava koşullarının değişkenliği nedeniyle bu yıl organik kestane çiçeği balı elde etmek mümkün olmadı.
 
Çamlıhemşin Tarımsal Kooperatifi aracılığı ile toplanan ballar tahlil için Ege Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laborat livarlarına gönderildi.
 
Bu yıl elde edile 750 kilo Çamlıhemşin organik çiçek balının kilosu 750 liradan satışa sunuldu.
 
Geçen yıldan kalan az miktardaki organik kestane çiçeği balı ise 350 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber