Rize’de 10 kişide virüs çıktı! Trabzon’da durum ne?

Rize’de çay üreticisi 10 kişide virüs çıktı. Peki Trabzon’da durum ne?

Rize’de 10 kişide virüs çıktı! Trabzon’da durum ne?

Haber61 – Haber Servisi – Emrah Paça - Rize’ye şehir dışından gelen çay üreticilerinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından Trabzon’da vakan olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

Doğu Karadeniz'deki Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından çay hasadı başlarken, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında çay üreticilerinin izinle çay hasadı yapmasına izin verilmişti. Bu kapsamada bu iller dışında ikamet eden çay üreticileri izin alarak hasat yapmak için yollara döküldüler. 

TRABZON’A GELENLERDE POZİTİF VAR MI?

Rize’de şehir dışından çay hasadı için gelenlere yapılan testlerde 10 kişide koronavirüs tespit edilmesi sonrasında akıllara Trabzon’a gelenler de pozitif vaka var mı sorusu geldi. 

Haber61’in edindiği bilgiye göre Trabzon’a şehir dışından çay hasadı için gelenlerde pozitif vakaya rastlanmadı. Ekiplerin gelenlerden numuneler alarak test yapma çalışmaları sürerken vatandaşlar evlerinde kontrol altında tutuluyor. 

BEŞİKDÜZÜ’NDE SIKI KONTROL

Trabzon’a şehir dışından gelenlerle ilgili Beşikdüzü’nde kontrol noktasında denetimler sıklaştırıldı. Çay üreticileri ve başka amaçla Trabzon’a giriş yapanların kontrol noktasında bilgileri alınıyor, ateşleri ölçülüyor ve evlerinde sıkı takip altında tutuluyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler