Rize'nin Çay Çarşısı turistleri bekliyor

Rize'de yapılan çay bardağı çeklindeki Çay çarşısı Trabzon basınını ağırladı.

Rize'nin Çay Çarşısı turistleri bekliyor

Rize Ticaret Borsası ve Rize Çay Çarşısı Trabzon Basınını ağırladı.

13 senelik hayallerini hayata geçiren ve 10 dönüm alan üzerine kurulan çay çarşısında, Rize’nin marka çayları alıcıları ve turistleri bekliyor.

Rize Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Önder şunları söyledi;

"Dünyada çay sudan sonra en çok tüketilen içecek. Ama cazibe merkezi olacak bu şekilde. Biz de bu projeye başladık. Dünyanın en büyük bardağını inşa ettik. Uluslararası alanda da ciddi ilgi gördü.  Yurt dışındaki sunumları bardağın fotoğrafını çeken birçok turist oldu. Dünyada çay alanında beşinci büyük üreticiyiz. Sri Lanka’yı yeniden geçerek dördüncü büyük üretici olduk. Dünyada da en çok çayı tüketen ülkeyiz. 

23 tane çay evimiz var. Damak tadıyla çayı tadabileceğiniz dükkanlar mevcut. Yurt dışından birçok tüketici geliyor. Rize’nin turizmine de katkı sağlamak için Anzer balı gibi, Rize bezi gibi coğrafi işaretli ürünleri de çarşıda bulabilirsiniz. 3 tane de çay evimiz var. Asıl önemli olan dünyanın en büyük bardağı Tea Tower.  7 kattır. Tamamen vay be diyebileceğiniz bir aktiviteyi barındırmak istedik. 3D sinemamız olacak. O sinemanın içinde Rize görselleri var. Sanat galerisi de olacak. Müze ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çay tarihini de görebileceğiniz bir müze olacak. Bölge kültürünü yansıtan serander ve değirmen var. Aynı zamanda restoranımız var. Adeta gastronomi okulu olabilecek bir restoran.  

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Karadeniz tatlılarını da mikro tarımla dünyaya taşıyacağız. Gunnies’e girmek için yeni bir kategori açılmasını beklemekteyiz.

Dünyada 7 milyon civarında bir çay üretimi var. Dünyadaki bütün çay profesyonelleriyle bizim iletişimimiz var. Çay sektöründeki alıcıların buraya gelmesi şeklinde dünyada Ekim ayında çay profesyonelleriyle bir toplantı yapacağız. Türk çayını dünyaya tanıtma amacıyla. Guinnes rekorlar kitabına aday olarak yer almak zaten bizi dünyaya açacaktır. Yurt dışından gelen dostlarımız bu projeyi sakın Çinliler görmesin müthiş bir çalışma diyorlar. Dünya basınında ciddi şekilde yer bulmaya başladık.

Çay çarşısının resmi açılışı henüz yapılmadı. Ziyaretçi sayısını da önümüzdeki zamanlarda açıklayacağız. Ama sosyal medya olarak etkileşim çok fazla. Bizim halk pazarımız var. İlçe günleri veya haftaları yapmayı düşünüyoruz. Örneğin bir hafta tamamen İkizdere olacak. İkizdere tanıtılacak.
Küçük eksiklerimiz kaldı. Açılış için hazırız. Cumhurbaşkanımız açsın istiyoruz burayı.  Cumhurbaşkanımızın programına göre bir açılış tarihi belirleyeceğiz."

Rize Ticaret Borsası Başkanvekili Sedat Abanoz, “Bunun hayalini 13 yıl önce kurduk. Bugün bu projeyi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çayın sürdürülebilir olması için bu tarz projelerle olacağız. Özel üretimler olduğu zaman tarlaya ve bölge insanına yansıyacak.  Bundan sonra tanıtımını yapıp üretimi devam ettireceğiz.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - Elif Çelik

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Trabzon Basını Çay çarşısında!

Trabzon Basını Çay çarşısında!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber