Resmen açıkladı! İşte Trabzon'un korkutan koronavirüs tablosu

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Trabzon'un koronavirüs rakamlarını haber61'e açıkladı.

Resmen açıkladı! İşte Trabzon'un korkutan koronavirüs tablosu

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Valiliği2nde yapılan koronavirüs zirvesinin ardından Haber61 mikrofonlarına konuştu. 

Usta Trabzon'da yoğun bakıma hergün 15 ve üzeri sayıda hasta yattığını belirtti. Usta Entübe hasta sayısının da yüzde 60 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Usta son olarak Trabzon'daki koronavirüs rakamlarına da değinerek şu ifadeleri kullandı;

Yoğun bakıma giren hastalarda yüzde 60 entübe oranında vakamız var. Oran az değil. Bunun bir çok etkenleri var. Gecikmiş vakalar var. Temaslının gizlenmesi sıkışınca gelinmesi, tedavinin eksik olması gecikmesi sonucunda yoğun bakım ve entübastyon sürecinin oluşması. En çok buna dikkat edilmeli. Sayılara baktığımızda her gün 1-2 entübe vakamız artmakta. Yoğun bakıma girenler de 15 ve üzerinde her gün artmakta. Yine hastanelere 70-80 yeni hasta her gün yatmakta. Bunlar ürkütücü rakamlar. Vefat sayımız da belli bir oranda her gün devam ediyor. Halkımızın tedbir alması lazım. Sayılarsa derdimiz, sayılar çok fazla. Belli bir sınıra geldik o sınırı aşmamak hepimizin yararına.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler