Rektörler ÜNİ-DOKAP için Trabzon'da toplandı

Trabzon'da, Doğu Karadeniz Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 1. Üst Kurul Toplantısı düzenlendi.

Rektörler ÜNİ-DOKAP için Trabzon'da toplandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal başkanlığındaki Doğu Karadeniz Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Toplantısı'na, bölgedeki 10 üniversitenin rektörü katıldı. 


ÜNİ-DOKAP Birliği Toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal başkanlığında, Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

Süleyman Baykal, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, ÜNİ-DOKAP'ın, DOKAP Bölgesinde yer alan Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'taki üniversiteler ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının katılımı ile 15 Kasım 2016'da kurulduğunu söyledi.

Birliğin amacının, DOKAP bölgesindeki üniversiteler arasında eğitim öğretim, sanat ile kültür, araştırma geliştirme ve proje konularında iş birliğini geliştirerek bölge kalkınmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu belirten Baykal, ÜNİ-DOKAP'ın kuruculuğunu ve 2017 yılı dönem başkanlığını KTÜ'nün üstlendiğini anımsattı.

Toplantıda, bu yıl içindeki bölge kalkınmasına yönelik faaliyetlerin planlandığı bildirildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, bölge kalkınmasına yönelik öncelikli olarak turizm konusunun seçildiği ve turizmin tüm alt başlıklarının ve taraflarının yer alacağı sempozyumun Trabzon'da yapılmasına karar verildiği vurgulandı.

Açıklamada, bölgenin, üye üniversitelerin ve bilimsel çalışmaların tanıtılacağı ÜNİ-DOKAP Dergisi'nin çıkarılması kararı alındığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Gerek laboratuvar gerekse akademik ve idari insan kaynakları konusunda her bir üniversite özelinde envanter çıkarılarak ÜNİ-DOKAP bünyesinde bir araya getirilmesine karar verilmiştir. DOKAP Eylem Planı çerçevesinde DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bünyesinde tanımlanan eylem adımları kapsamında çalışma gruplarının oluşturulmasına, bölge kalkınmasına yönelik ortak projelerinin geliştirilmesine karar verilmiştir. Öncelikli proje alanları arasında enerji, limanların etkin kullanımı, sulama sistemleri, iklim değişikliği ile oluşan sel ve taşkınlar, sınır ötesi iş birliği, kültür hizmetlerine erişim gibi birçok konu yer almaktadır."

Açıklamada, toplantının ikinci bölümüne katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un "ÜNİ-DOKAP'ın kurulmasından memnuniyet duyuyorum. Üniversitemizden gelen taleplerde de üniversitelerimize verdiğimiz görevlerde de arkasını düşünmüyoruz. Çok başarılı çalışmalar olmaktadır. Kurulan yeni birliğin çalışmalarında bize düşen ne görev var ise bu noktada her tür desteği vermeye hazırız." ifadelerini yer verildi. 

Toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Kasap, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk Özkutlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asım Örem, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Ali Haydar Doğu katıldı.

Rektörler ÜNİ-DOKAP için Trabzon'da toplandı
Rektörler ÜNİ-DOKAP için Trabzon'da toplandı






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler