Rapor kasıtlı işi yargı çözecek

Haber61/Haber Servisi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Günebakış Gazetesi’nde çıkan ‘Çekin o yönetimden’ başlığıyla verilen habere cevap verdi. DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN  RAPORU KASITLI İŞİ YARGI ÇÖZECEK Yusuf Turgut açıklamasında şu ifadel

Rapor kasıtlı işi yargı çözecek

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Günebakış Gazetesi’nde çıkan ‘Çekin o yönetimden’ başlığıyla verilen habere cevap verdi.

DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN  RAPORU KASITLI İŞİ YARGI ÇÖZECEK

Yusuf Turgut açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalar bilinmektedir. Bu tartışmalar devam ederken Trabzon Dernekler İl Müdürlüğüne Başkan adaylarından Tekin Atay müracaat etmiş ve kongrenin incelenmesi istenmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı seçilmemden birkaç gün sonra Dernekler Masası İl Müdürü Salih Seyyar’ı seçilmem nedeniyle şifre almak için ziyaret ettiğimde ‘Şu, şu evrakları hazırlayın yarın 2 arkadaşım incelemeye gelecek’ demiştir. Ancak arada ne olmuş ise bir gün sonra şahsımı arayıp ‘Hani evrakları neden getirmediniz’ diyerek il müdürlüğüne tüm evrakları almıştır.

Geçen süre içinde tamamen baskı altında yapıldığına inandığımız kongre ile ilgili tespitler tarafımıza verilmiştir. Tespitin normal şartlar altında yapılmadığı inancı ile Yönetim Kurulu olarak göreve devam etmekle birlikte her zaman söylediğimiz gibi bağımsız mahkeme kararına saygı duyulacaktır.

BİRLİKTELİK İÇİN HER YOLU DENEDİM

Kaldı ki, seçim öncesinde olduğu gibi, seçim sonrasında hatta divan Başkanının huzurunda olmak üzere camianın rahatlatılması için atılacak adımların hiçbirine Tekin Atay arkadaşımız yaklaşmamıştır. Bu süreç sonunda kişilerin değil hukukun dediği olacaktır, çabamız sadece ve sadece bunun içindir,

YARGITAY İÇTİHATI VAR

Bu arada konuyla ilgili Yargıtay’dan da görüş alınmış, ‘Eğer Nedim Mollaveisoğlu seçildikten sonra divana verdiği dilekçede Listeden istifa etmiş ise Yönetim kurulundan diğer en çok oy alan isim yönetime gelir. Eğer yönetim kurulu belirlenip Başkan seçildikten sonra listeden istifa etmiş olsa idi yedekteki ve en çok oy alan isim gelir.’ diyor. Hatta bu yönde içtihatlar da vardır. 

Nedim Mollaveisoğlu divan yönetime mazbatalarını vermeden, kongreyi bitirmeden istifasını sunmuştur. İşlem tamamen yasaya uygundur. Sonucu Ali Öztürk ve Tekin Atay değil yargı belirleyecektir. Hukukun vereceği karara anında uyacağımı belirtir saygılarımı sunarım.

GÜNEBAKIŞ NE YAZMIŞTI

Günebakış Gazetesi bugünkü manşetinde şu haberi yayınladı;

VALİLİK; SEÇİM GEÇERSİZ

Trabzon Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin geçersiz olduğuna karar verdi. 7 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine Dernekler Müdürlüğü inceleme başlattı. İnceleme sonucunda verilen karar Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan’ın imzasıyla taraflara tebliğ edildi. Karara göre seçimin geçersiz ve yönetimin hukuksuz oluşturulduğu belirtildi.

TESPİT: MAHKEMEYE GİDİN

Trabzon Valiliği Dernekler Müdürlüğü, oy sayım işlemlerinin dernekler tüzüğüne ve mevzuatına uygun yapılmadığını belirterek, mahkeme yolunu açtı. Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, imzalı kararda, “Genel Kurula katılan her üye bir ay içerisinde, katılmayan ve sonuçları öğrendiği andan itibaren diğer üyeler bir ay içerisinde mahkemeye başvurarak, kararın iptalini isteyebilir” görüşü taraflara bildirildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber