Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Başkan Ekim ilçede devam eden yatırım ve projelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Trabzon'da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ilçede devam eden yatırım ve projelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Kültürden sanata, turizmden spora, üretimden istihdama kadar birçok alanda yatırım ve projeyi Akçaabat’a kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ekim “gerek Merkezi hükümetin yatırımları gerekse belediyenin proje ve çalışmaları neticesinde Akçaabat’ımız daha da gelişiyor. Göreve geldiğimiz ilk günkü azimle şehrimizi daha iyi noktalara nasıl taşırız, daha iyisini nasıl yapabiliriz çabasının içerisinde olduk. Amacımız dışardan bakanların gıpta ettiği içinde yaşayanların ise mutlu olduğu bir Akçaabat’ı inşa etmek” dedi. 

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

“2053 Kültür Sanat Vizyonuna” Akçaabat’tan Tam Destek

Temel Belediyecilik çalışmalarımızın yanında Şehrin Kültür Sanat alanına da katkı sağlayacak birçok faaliyeti halkımızın beğenine sunuyoruz. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinden Erol Günaydın Tiyatro Günlerine, Konferanslardan Sempzoyumlara, Seminerlerden Çalıştaylara, Sergilerden konserlere kadar birçok Kültürel Sanatsal faaliyetle halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “2023 yılı daha çok maddi kalkınma unsurlarımızdan müteşekkildi, İnşallah 2053 vizyonumuzun ana taşıyıcısı eğitim, kültür ve sanat olacaktır” söylemleri Akçaabat Belediyesi olarak ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Biz farklıyız. Hep farklı düşündük. Şehrin kültür sanat yönünü hep önde tuttuk. Bir kentin zenginliği maddiyatla değil; kültür sanat seviyesiyle ölçülür. Biz Akçaabat olarak kültür ve sanatta çok mesafe kat ettik. İlçemizde, ilimizde, ülkemizde hatta yurt dışında bile adından söz edilen bir ilçe olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Sosyal Belediyecilik İle Gönülleri Kazanıyoruz

Her alanda olduğu gibi gönül belediyeciliği kapsamında sosyal yardımlarla vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşların; sosyal yardımları hızlı, sürekli ve adil bir şekilde alabildikleri, görmezden gelinmedikleri, sosyal hayata güvenle katılabildikleri bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Özellikle kış ayının zor şartlarında geçim sıkıntısı çeken ve kıyafete ihtiyaç duyan ailelere kıyafet yardımı yapıyoruz. Çeşitli nedenlerle yatağa bağımlı hastaların hayatını kolaylaştırmak için ihtiyaçlı hastalara, hasta karyolası yardımı yapıyoruz. Doğuştan engelli olan veya sonradan sakat kalan, hasta ve yaşlılara tekerlekli sandalye yardımı yaparak onların yanında oluyoruz. Eğitime yerel ölçüde katkı sağlayarak, fırsat eşitliği oluşturmak hedefiyle ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapıyoruz. İlçemizde ikamet eden ve yeni bebek heyecanı yaşayan ailelerimizin mutluluğunu paylaşmak adına içerisinde temel ihtiyaçların bulunduğu “Hoş Geldin Bebek” paketini ailelere ulaştırıyoruz. Maddi durumdan yoksun veya düşük olan vatandaşlarımıza yıl boyunca gıda yardımı yapıyoruz. Gönül Çorbası projesi kapsamında Salı Pazarına alışverişe gelen hemşerilerimize sıcak çorba ikram ediyoruz.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Akçaabat’ta Ulaşım Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Akçaabat’ın ulaşım sorununa uzun zamandan beri çözüm aranıyor. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem yabancı turistlerin ayrıca yurt dışındaki gurbetçilerin şehrimize gelmesi ile nüfus atışı ile doğru orantılı olarak trafik yoğunluğu da ilçemizde iki üç kat artmaktadır. Hem şehir içi trafiğin hem de şehirlerarası trafiğin rahatlaması için şehrin güneyinden alternatif yollar oluşturuluyor. Bu kapsamda geçmiş dönemlerde yapımına başlanan Pulathane Bulvarı inşaatı büyük orada yapıldı. Pulathane Bulvarının Derecik vadisi ve Düzköy Vadisi arasında kalan alan yani Yıldızlı ve Söğütlü geçişleri aktif olarak kullanılmaktadır. Yaylacık Mahallesi, Harmancık Mevkii ve Çolaklı Mahallesi arasındaki yolların asfaltlanması tamamlandı. Kısım kısım kullanılan bulvar yolunda kavşak noktalarındaki kamulaştırma çalışmaları tamamlanınca buralarda viyadük ve kavşaklarla yolun kesintisiz olarak geçişi tamamlanacaktır. Pulathane Bulvarı, şehir içi trafik yükünün yaklaşık olarak %40 rahatlatacağı öngörülmektedir.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Uzun yıllardan beri adından sıkça söz ettiren Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi projesi tamamlandı. İlk somut adım ise projeye esas zemin sondaj çalışmaları ile atıldı. Akççabat’ın Güneyinden geçen yol şehirlerarası trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacak. Projede çevre yolu Mersin- Akçakale sınırlarından başlayarak Derecik Vadisine kadar devam ediyor. Yolun büyük bir kısmı tünelle geçilirken Kavaklı, Düzköy Vadisi ve Derecik Vadisinden dikine yollarla şehre bağlanıyor.  Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesi 2022 yılının ilk altı ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır. Kısa vadede Pulathane Bulvarı inşaatının tamamlanması, uzun vadede ise Güney Çevre Yolunun Akçaabat geçişinin yapılması ile Akçaabat’ın ulaşım sorunu ortadan kalkmış olacak.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Akçaabat’ta İstihdama Büyük Katkı

Bölgemizde sanayinin gelişmemesi nedeniyle işsizlik önemli sorunlar arasında yer almaktaydı. Son zamanlarda hem Merkezi hükümetimiz tarafından hem de Belediyemiz tarafından hayata geçirilen yatırım ve projelerle birlikte Akçaabat’ta istihdama önemli katkı sağlandı. Organize sanayi alanında Akçaabat’ımıza yapılan Şinik Organize Sanayi Bölgesi hem ilçemizin gelişimi hem de istihdama katkısı anlamında büyük öneme sahip. Organize Sanayi bölgemizde şu anda 41 fabrika faaliyet gösterirken toplam istihdam sayısı ise 1200 kişi. Birinci etapta doluluk oranı %100’e ulaştığından 27 yeni parselde ikinci etap kamulaştırma çalışmaları başladı. Bunun yanında Akçaabat’ımıza ve bölgemize büyük katkı sağlayacak olan Akçaabat Et Kombinası inşaatı tamamlandı. Tesiste deneme kesimleri yapılmış olup faaliyete geçmesi için son hazırlıklar yapılıyor. 70 büyükbaş ve 200 küçükbaş kapasitesine sahip olan tesisin ihtiyaç olması durumunda kapasitesi artırılacak. 410 ton depolama alanı bulunan Akçaabat Et Kombinası 60 kişiye istihdam sağlayacak.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

İlçemizdeki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçimize destek olmak amacı ile Yaylacık Mahallemizde, çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı Akçahasat Tesisimizi  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da desteğiyle kuruyoruz. Özellikle kadın istihdamına yönelik Akçaabat’a önemli istihdam ve ekonomik girdi sağlayacak olan tesisimizde ilk etapta 15 kişi iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak. Bu tesisin haricinde ilçemiz genelinde belirlenecek 5 noktada satış büfeleri oluşturulacak. Tescil ettirdiğimiz Akçahasat markası ile; çilek, kivi, armut, karayemiş, üzüm, incir, Trabzon hurması, aronya, mısır, mandalina ve zeytin gibi her coğrafyada yetişmeyen ancak Akçaabat’ta tümü ve daha fazlası yetişen ürünler bizzat çiftçimizden alınacak ve tesisimizde satışa sunulacaktır.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Daha Yaşanılabilir Akçaabat İçin Çalışıyoruz

Daha modern ve daha güzel bir Akçaabat için düzenleme ve restorasyon projelerimizi hayata geçiriyoruz. Akçaabat çarşı bölgesine yapılan sokak sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında binaların cephe giydirmesi, boya ve düzenleme işlemleri büyük oranda tamamlandı. Tabelalarda standart bir görünüm kazandırmak adına örnek tabela uygulamaları yapıldı. Dükkân cephelerinde çalışmalar sürüyor. Cephe sağlıklaştırmaları sona erdiğinde projeye esas zemin iyileştirme çalışmalarımız başlayacak. Amacımız bu alanda Açık AVM modelini uygulayarak buradaki dükkânları ve ticareti nitelikli hale getirip Akçaabat Çarşı bölgesini turizme kazandırarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmektir. 

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Tarihi Ortamahalle’mizde uygulamakta olduğumuz Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma projemizin birinci etabında 17 tescilli 11 tescilsiz yapının restorasyon çalışmalarında sonra gelinde. Restorasyon yapılan evlerin cadde ve sokaklarında bulunan taş duvarların tamiratı aslına uygun olarak yapılıyor. Restorasyon ve tamirat çalışmaları sonrasında gerek binalarda gerekse sokaklarda aydınlatma işlemleri yapılacaktır. 1. Etap çalışmaları devam ederken Ortamahalle’nin üst kısmına ait 2. Etap restorasyon projeleri bakanlığa gönderildi.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Akçaabat Merkezde bulunan tarihi Ak Camii önündeki Fatih Parkı gerek merkezi konumu gerekse kırsal mahallelerimize iden dolmuş duraklarına yakın olması hasebiyle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı, zaman geçirdiği yerlerden biri.  Bu alanda hem zeminde, hem alandaki havuzda hem de kent mobilyalarında meydana gelen olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve halkımıza daha nitelikli bir meydan kazandırmak adına Fatih Parkını yeniden düzenliyoruz. % 90 oranında tamamlanan düzenleme çalışmalarında peyzaj düzenlemelerinin yanında zemin, kent mobilyaları, ışıklandırma çalışmaları ve engelli rampalarının düzenlenmesi ile “engelsiz ulaşım” çalışmaları yapılıyor. 

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Doğalgaz Şehir Merkezinde

Bilindiği üzere Doğalgaz Akçaabat sınırlarında Yıldızlı Mahallemizden giriş yaparak Söğütlü Mahallemize kadar ulaşmıştı. Düzköy deresi ve kara yolu geçişin tamamlanması uzun zaman alsa da buralardaki çalışmalar tamamlanmış ve doğalgaz hattı Yaylacık Mahallemiz üzerinden hızlı bir şekilde şehir merkezine ulaşmıştır. Şu anda İnönü Caddesi Hükümet Konağı binasının hizasına kadar doğalgaz hattı ulaşmış ve buralarda kutu bağlantıları yapılmıştı. Hat çekilen ve kutu bağlanan yerler doğalgazı kullanmaya başladılar. Buralardan sonra da kılcal hatlarla birlikte şehrin içerisine gaz bağlantısı proje ve plan kapsamında yapılması planlanmaktadır. Bunu yanında bir diğer gelişme ise AKSA Doğalgaz Abone ofisinin, Genel Müdürümüzün desteğiyle, Akçaabat’ta açılmasını sağladık. Hamamçimeni çarşısı birinci katta bir ofiste hizmete açılan büroda vatandaşlarımız Trabzon Merkeze gitmeye gerek kalmadan, buradan abonelik, ödeme, abone iptali gibi işlemlerini yapma imkânı buluyor.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Destek Olanlara ve Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum

2019 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden itibaren vaat ettiğimiz projeleri şehrimize kazandırmak adına hiç durmadan, ilk günkü heyecanla, eşitlik ve şeffaflık çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirmemiz adına destek alabilmek için ilgili ve ilişikli bütün kurumlara destek ziyaretlerimizi yapıyoruz. Allah’a hamd olsun ki gittiğimiz her Bakanlıktan, yardım istediğimiz her kurumdan destek alarak döndük. Katkılarından ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Başkanımıza, Bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

Projelerin hayat bulduğu şehir “Akçaabat”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler