PKK Karadeniz'de imha olmak üzere

Karadeniz'e sızan 22 teröristin 13 öldürüldü

PKK Karadeniz'de imha olmak üzere
Karadeniz Bölge kırsalına sızan PKK/KCK’nın sözde 22 kişilik “Karadeniz Açılım gurubu” güvenlik güçlerinin yürütmüş olduğu başarılı operasyonlarda 9’a düştüğü öğrenildi.

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Gümüşhane, Ordu, Giresun  ve Erzincan kırsalında gruba yönelik operasyonlarda istihbarat birimlerince 22 kişi olduğu tespit edilen teröristlerin 13’ü etkisiz hale getirildi. Yine aynı çatışmalarda Giresun kırsalında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren Zinar Kodlu telsizi kullanan Doğan Serhat kod adlı Celal Kaya’nın ayağından yaralandığı öğrenildi.

Bölgeye sıkışan 9 teröristin kış konuşlanması nedeni ile bölgeden çekilmek için harekete geçmek istese de bölge de süren operasyonlar nedeni ile hareket edemedikleri bilgisine ulaşıldı. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı unsurlar ile Trabzon Polis Özel Harekat Unsurlarının “yaprak dökümü” adını verdikleri operasyonlar ile araziye dağıldığı 9 kişiyi ele geçirmek için start verdikleri öğrenildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber