“Pet’lerde Klinik Yaklaşım ve Davranış” konulu seminer

Trabzon'da “Pet’lerde Klinik Yaklaşım ve Davranış” konulu seminer düzenlendi.

“Pet’lerde Klinik Yaklaşım ve Davranış” konulu seminer

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile “Pet’lerde Klinik Yaklaşım ve Davranış” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Veteriner Hekim Tarkan Özvardar katıldı.

Radyosyon Onkoloji Uzmanı Dr. Eda Küçüktülü, orman yangınları, seller derken doğadaki yuvalarından olan hayvanların bugünlerde her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek hayvanlara daha bilinçli yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, “Sokak hayvanlarına bu kadar önem vermesinin sebebi olarak, artık kanser tedavisi gören hastalarda kemik erimesi gibi bazı yan etkilerin önlenmesinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Onkologlerın hayvan sahiplenilmesini önermeleri olduğunu söyledi.

 Dr. Küçüktülü, “Orman yangınları, seller derken doğadaki yuvalarından olan hayvanlarımız, herkes gibi her şey gibi bu işin en çok zarar görenlerinden. Ülkemizde özellikle son yıllarda sokak hayvanlarının bakımı, insanlarla kaynaşmasının sağlanması için çok yollar kat ettik. Ama bu felaketler sırasında gördük ki onların yuvaları olan doğayı, ormanları isteyerek ya da istemeyerek katlettik, onların yaşam alanlarını ve mutluluklarını çaldık, çırptık” dedi. 

 Doktor Küçüktülü, “Onlar için şimdi daha çok üzülürken bir bakıyoruz ki küçük küçük umutların yolları kesişiyor ve bu konuda da daha çok şeyler yapabileceğimizi görüyoruz. Bu anlamda ülkemizde kendi kurduğu Ankara Köpek Koleji’nde kendisine getirilen özel köpekler dışında sokak hayvanlarının da rehabilitasyonuna katkı sağlayan bir isim Veteriner Hekim Tarkan Özvardar, Köpek Davranışları üzerine uluslararası standartlarda ülkemize hizmet veriyor. Sadece rehabilite etmekle kalmıyor, bazen AKUT için arama/kurtarmada, bazen Covid-19 için dedektör köpek olarak, bazen uluslararası yarışmalarda ülkemizin adını duyuran dereceler aldırarak onları hayata kazandırıyor. Tüm bunları yaparken de bilgi ve tecrübesini herkesle paylaşıyor” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde Trabzon’da düzenlenen “Pet’lerde Klinik Yaklaşım ve Davranış” konulu seminerde  Özvardar’ın pek çok genç Veteriner Hekimi bilgilendirdiğini ifade eden Küçüktülü, “Bugünlerde her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı olan hayvanlarımıza daha bilinçli yaklaşmak için bu tür toplantıların yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber