Pekşen tepkili

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen: “Bir yargıç kanunda düzenlenmiş bir konuda içtihat oluşturamaz.”

Pekşen tepkili

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Yüksek Seçim Kurulunun suç işlediğini savunarak, “Bu kurulda görev yapan hakim ve yargıçların tamamı görev suçu işlemişlerdir. Bir yargıç kanunda düzenlenmiş bir konuda içtihat oluşturamaz. Geçmişte buna ilişkin içtihatlar var” dedi. 


TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Milletvekili Pekşen, referandum sonucunun şaibeli olduğunu iddia ederek, “Yüksek Seçim Kurulu, 560 sayılı kararı ile sandık kurullarında görev yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunma kararı almış Seçim Kanunu’ndaki suçlardan dolayı. Ama eksik gönderilen oy pusulalarını Yüksek Seçim Kurulu göndermiş, kurulun bizatihi kendisi suç işlemiştir. Bu kurulda görev yapan hakim ve yargıçların tamamı görev suçu işlemişlerdir. Hukukun temel kuralı, emredici düzenlemeleri herkes bilmek zorundadır. Hele hele yargıçlar böyle bir düzenlemeden haberdar olmadığını söyleyemezler. Bir yargıç kanunda düzenlenmiş bir konuda içtihat oluşturamaz” dedi. "Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" diyen Pekşen, "Şahsen ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim" ifadelerini kullandı. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler