Pekşen ile Kaymakam Hatipoğlu tartışması büyüyor

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu arasında yaşanan tartışmaya CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır da dahil oldu.

Pekşen ile Kaymakam Hatipoğlu tartışması büyüyor
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun makam aracının kentin en işlek caddelerinden olan Maraş Caddesi'ne trafiği engelleyecek şekilde park edilmesine tepki göstermiş, Pekşen ile Hatipoğlu güpegündüz tartışmıştı. Haluk Pekşen'in tartışma görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının ardından olay kamuoyuna yansımıştı. 


CHP'li Milletvekili Pekşen ile Kaymakam Hatipoğlu arasında yaşanan tatsızlık sonrasında Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş da katılmış ve Pekşen'i haksızlık yapmakla suçlamıştı. 

CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, tartışamala dahil olarak Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş'u kaymakam Numan Hatipoğlu'nun fedailiğini yapmakla itham etti. 



CHP'li Çakır, konuyla ilgili doğru bilgilendirme yapılmasının altını çizerek şu açıklamalarda bulundu: 
 
"Geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz Haluk Pekşen ile Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu arasında yaşanan ve medyaya yansıyan olayla ilgili farklı kesimlerden yorumlar yapılmakta olduğu için bu konu hakkında bize de cevap hakkı doğmuştur.

Öncelikli olarak Milletvekilimiz ve Kaymakam arasında yaşanan hadise ile ilgili doğru bilgilendirme yapmak gerekmektedir.


"KAYMAKAM İTİRAF ETTİ"

Milletvekilimiz Haluk Pekşen, çalışma ziyaretleri için ilimize geldiğinde Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Maraş Caddesi’nin orta yerine, hem yaya geçişini hem de trafik akışını engelleyecek şekilde park etmiş olan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu makam aracını görmüştür. Bu durumu kayıt altına alarak sosyal medyada paylaşması sonrasında olay yerine gelen Kaymakam Numan Hatipoğlu Milletvekilimizle tartışmaya girmiştir.

Milletvekilimizin ‘Aracınızı neden yolun ortasına park ediyorsunuz? Bu aracı buradan kaldırın yaya geçişini ve trafik akışını engelliyorsunuz’ uyarısına karşın Kaymakam Numan Hatipoğlu ‘Burası benim yerim hiçbir yere gitmiyorum’ şeklinde bir kaymakama yakışmayacak şekilde cevap vermiştir.

Olay sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Numan Hatipoğlu’nun ‘Araç çalışır vaziyette ve şoför içindeydi’ açıklaması aslında suçunu itirafı niteliğindedir.

"BU OLAY İLK DEĞİL"

Ancak bu açıklamaya rağmen şu çok açık bir şekilde ve olayın yaşandığı anda orada olan vatandaşların şahitliğinde sabittir ki, makam aracının içinde şoför yoktu ne de araç çalışır vaziyettedir. Bu olay ilk kez yaşanmamaktadır. Kaymakamın sokakları kendi malıymış gibi kullanması her gün yaşanan bir olaydır.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, Trabzon’un hiçbir sokağı kimsenin değildir. Buradaki her sokak bütün Trabzonlulara hatta bu ülkenin vatandaşı olan herkese aittir.

Yaşanan bu hadisenin ardından konuyla hiç alakası olmamasına rağmen bir açıklama yapan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş’a da açıklamanın içeriğine girmeden kısa bir cevap vermek zaruri olmuştur.

"HALKIN SIKINTILARINI UMURSAMIYOR, KAYMAKAMA FEDAİLİK YAPIYOR"

Sayın Selami Durmuş, Ortahisar sokakları çöp ve pislik içinde, sokaklar yürünmez halde, çocuklar için oyun alanı yok, gençler için sosyal ve kültürel alanlar bulunmuyor, Ortahisar mahallelerinde halkın sıkıntıları almış başını gidiyor. Ama siz bu sorunlardan rahatsızlık duymuyorsunuz. Bu sorunları gündeme getirmek ve çözüm üretmeye yönelik çalışmalar yapmak yerine üzerinize vazife olamayan, Kaymakamın yalanlarına kılıf bulmaya çalışıyorsunuz. Kaymakamın tüm halkın gözünün içine bakarak söylediği yalanlara bekçilik yapmaya çalışıyorsun. Bu fedailik görevini kim verdi sana, neyin karşılığında fedailik görevine soyundunuz?

Sayın Selami Durmuş, siz görev alanınıza giren meselelere çözüm üretmeye çalışın, mesela her gün tebliğ edilen icra takiplerinden rahatsız olun, muhtarlığını yaptığınız insanların bu duruma nasıl geldiğini düşünün. Yüz yüze baktığınız insanların evlerine icra takibi geldiğinde bu kadar çaba gösterin. Mesela burnunuzun dibinde halkı zehirleyen asfalt şantiyesinin halk sağlığına olumsuz etkilerini gündeme getirmenizi bekliyoruz." 







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler