Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris Trabzonlular Derneği tarafından Paris’te Trabzonlular Gecesi düzenledi.

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris Trabzonlular Derneği tarafından yurt dışında yaşayan Trabzonlular arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla 2008 yılından buyana geleneksel olarak düzenlenen Paris Trabzonlular gecesinin bu yıl on dördüncüsü gerçekleştirildi. Program kapsamında elde edilen gelirlerle Trabzonlu evladımız Şehit Eren Bülbül’ün anısına Bursa ili Mudanya İlçesi Göynüklü Mahallesinde bir hatıra ormanı oluşturuldu.

Birbirinden eğlenceli ve etkinliğin yer aldığı programda konserler ve horon gösterileriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşadı. 

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris Trabzonlular Derneği tarafından her detayının düşünülerek organize edildiği programa Epinay-Sur-Seine Belediye Başkan Yardımcıları Muhammet Cevrau ve Oben Ayyıldız, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şevket Tüfekci, Türk kültür Dernekler Birliği Başkanı Lütfü Bilgen, Anadolu Kültür Derneği Başkanı Dr. Demir Önger, Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Program ile ilgili duygularını dile getiren Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, “Böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştiren Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur kardeşimi ve ekibini tebrik ediyorum. Paris’de bulunan en aktif ve en başarılı kültür derneklerinden biri şüphesiz ki Paris Trabzonlular Derneğidir. Birbirinden değerli sanatsal ve kültürel organizasyona imza atan derneğimizin bu sefer geleneksel hale getirdiği Trabzonlular Gecesi bizlere keyifli anlar yaşattı. Program gelirleriyle oluşturulan Şehit Eren Bülbül için oluşturulan hatıra ormanı geceyi ve etkinliği daha anlamlı kılmıştır. Türkiye’ye gittiğimde Bursa’ya gidip Şehit Eren Bülbül Hatıra Ormanını mutlaka ziyaret edeceğim.” dedi. 

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

14. Paris Trabzonlular Gecesi’ni muhteşem bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur “Paris’te memleketimizi, Trabzon’umuzu, layıkıyla tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Kadim şehrimiz Trabzon’un adına yakışır organizasyonları yıl içerisinde hayata geçiriyoruz. Sergilerden dayanışma gecelerine, söyleşilerden konserlere ve daha birçok sanatsal faaliyetlerle hemşehrilerimizle buluşuyoruz. 2008 yılından beri her yıl kendimizi geliştirerek yurtdışındaki Trabzonlulara eğlenceli programlar sunmaya gayret ediyoruz. Bu yıl da 14 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz Paris Trabzonlular Gecesini büyük bir ihtişamla gerçekleştirdik. Eğlencenin ve dayanışmanın yanında anlamlı bir olaya da bu gece vasıtasıyla vesile olduk. Gecenin gelirleri ile Trabzonlu Şehidimiz Eren Bülbül’ün anısına Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesinde hatıra ormanı oluşturduk. Emeği geçen ve katkı sunan herkese şahsım ve derneğim adına şükranlarımı sunuyorum.  Bu ve bunun gibi yapmış olduğumuz sosyal projelere hemşehrilerimizin duyarlılığı ve güveni bizleri daha da azimlendiriyor. “Bize Paris de Trabzon” sloganı ile tüm Trabzonlu Hemşehrilerimin Paris’te gidebileceği bir yeri olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

Paris'te Trabzon gecesi düzenlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber