Pakistan Heyeti Trabzon’a geliyor

Pakistan Bakanı ve Milletvekilleri Trabzon'a geliyor.

Pakistan Heyeti Trabzon’a geliyor

Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Pervez Malik ve Pakistan milletvekillerinden oluşan heyet bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Trabzon’a geliyor. 


Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Balta, “Pakistan-Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Ticaret ve Tekstil Bakanı Pervez Malik başkanlığında on altı milletvekili ve büyükelçiden oluşan bir heyet Ankara, Trabzon, Konya ve İstanbul’da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunacaklar. Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olduktan sonra Pakistan’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin ne kadar ilerde olduğunu gördük ve hissettik. İki ülke insanlarının dostluğu ve gönül kardeşliği tarif edilemez büyüklüktedir. Bizim ilişkilerimiz köklü ve çok derin, bunun sebebi ise ortak inancımız, dinimiz, kültürümüz ve çok eskiye dayanan uzun süreli bağlarımızın olmasıdır. Aramızdaki bu bağ gün geçtikçe daha da güçleniyor. Ayrıca İki ülke arasında birçok anlaşma bulunmaktadır. Geniş bir yelpazede imzalanan bu anlaşmalar, çok yönlü ilişkilerimizin bir ifadesi olduğu kadar, bu ilişkilerin kurumsal ve ahdi bir zemine oturtularak etkin bir şekilde geliştirilmesi yönündeki ortak iradeyi de yansıtmaktadır. Türkiye ve Pakistan uluslararası platformlarda da birbirlerini desteklemektedir. Karşılıklı üst düzey ziyaretler de, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır. Bu ziyaretin de bu anlamda çok faydalı geçeceğini düşünüyoruz. Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Pervez Malik ve Pakistan milletvekillerinden oluşan heyeti ülkemizde ve şehrimizde görmekten ve ağırlamaktan dolayı onur duyacağız” dedi.

Öte yandan Pakistan - Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Ticaret ve Tekstil Bakanı Pervez Malik başkanlığındaki heyet Trabzon’da Vali Yücel Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler