Özhaseki, Trabzon'dan CHP'li belediyelere yüklendi: Algı yapıyorlar

Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Trabzon’da açıklamalarda bulundu

Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Trabzon’da AK Parti İl Başkanlığı’nda basınla buluştu. İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte partililerin katıldığı toplantıda Özhaseki açıklamalarda bulundu.

Özhaseki şöyle konuştu;

Anadolu’nun en kadim şehirlerinden birisindeyiz. Pozitif enerji dolu bir şehir. Bunu boşuna demiyoruz, Busenaz Sürmeneli kızımız ile gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyorum
Cumhurbaşkanımızın kararı dolayısıyla tüm belediyeleri ziyaret ederek belediyelik konusunda istişare ediyoruz. Başka bir amacımız yok. Belediye Başkanları genelde vatandaşın içerisinden çıkar. Halkın temsil makamıdır. Aynı zamanda vatandaşın sağduyusudur. Burada önemli olan istişaredir. Belediye başkanı elbette kamu ve insan yönetimini, insan yönetimini, kriz yönetimini bilir. Bunları hakkıyla yaptığında başarılı olur. Onun başarısı demek şehirdeki insanların mutluluğu demektir. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Yerel yönetimlerden sorumlu olarak ömrüm bu işlerin içerisinde geçti. Belediyelerimize giderek istişare ediyoruz. Değerlendirmeyle başkanlarımıza yol gösterecek şekilde tavsiyelerimizi, alınan kararları, parti prensibimizi hatırlatarak yola devam ediyoruz.
Ben ilk belediye başkanı olduktan sonra hemen Konya Selçuklu’ya gittim. Orada her gördüğümden ders çıkardım. Her seyahatte şehrimize taşıyacak bir şeyler aradım. İnşallah burada da faydalı oluruz.
Gelmişken birkaç şeyin altını çizmek istiyorum. Bunlardan biri Türk siyasi hayatında olan değişimlerdir. İlki çok partili sisteme geçiştir. 1994 yılı da yerel yönetimler için dönüm noktasıdır.

CHP ALGI ÜZERİNE OYNUYOR
Biz hizmet edeceğiz, bahane üretmeyeceğiz. Eski iktidarlar döneminde sosyal hizmet olmadığı için bizden sonra fakire fukaraya sahip çıktık sosyal belediyecilik ortaya çıktı. Son dönemde de cumhurbaşkanımızın talimatıyla gönül belediyeciliği için çalışıyoruz. Siz çok büyük işler yapabilirsiniz, ancak vatandaşın gönlünü alamazsanız yaptığınız işin hiçbir önemi yok diyor cumhurbaşkanımız. Bütün bunları söylerken rakiplerimiz bizi zorladığından değil, belediyecilikte rakibimiz yok, kendimizle yarışıyoruz. Yerel yönetimlerde her zaman 1. Parti Ak Parti oldu. Hem genelde hem yerelde. Halbuki geçmişte belediyeler partiler için sınav yeriydi ve çökmelerine neden oldu. Belediyecilik zor iştir, herkes sizden bekler siz de hakkıyla yapmanız lazım. Bu konuda da rakibimiz yok. Karşımızda bize en yakın parti CHP. Onların da temel 2 stratejileri var. Birincisi algılar üzerine oynuyorlar. Daha Ankara ve İstanbul’da taş üstüne taş koymadılar. Hizmet yok ama algı var. Yalanlar üzerine dehşet bir dünyaları var. Sosyal medyada çok güçlüler. Troller orduları var ama umurumuzda bile değil. Doğruları söylemeye devam edeceğiz.

BİZDEN 10 KAT FAZLA BORÇLANDIRDILAR
Bakın İstanbul’da AK Parti bizi çalıştırmıyor diye bağırıyorlar. Gelen tekliflerin yüzde 98’ine evet denmiş nasıl önünüzü kesiyorlar. Genel merkezin talimatı var evet deyin diye, hizmet etsin istiyorlar. 25 yılda İstanbul’da 1.5 Milyar borçlandık. Şimdi ise 20 Milyar TL. Senede 10 Milyar TL. Bizim yaptığımız borçların yılda 10 mislini yapıyorlar.


BELEDİYEYİ SİYASİ MİLİTANLARLA DOLDURDULAR
Belediye çalışanlarının ekmekleriyle oynamayacağız dediler. Seçimlerden sonra 12 bin kişiyi sokağa attılar. 18 Bin kişi sonra işe aldılar. Hem de yüzde 15 şu parti yüzde 15 şu partili diyerek partili militan doldurdular. Allah izan versin, hizmet etme şuuru versin. Yalan yatsıya kadar deniyordu ama şimdi de 5 dakikada ortaya çıkıyor.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemizin bir çok zenginliği güzelliği var ama bir o kadar da düşmanımız var. Bu topraklarda güçlü olmak dik durmak gibi bir mecburiyetimiz var. O da çok çalışmaktan geçiyor. Böyle olursa insanlarımız rahat edecek. Gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.

TRABZON BİR MARKA
Trabzonspor gibi Busenaz Sürmeneli gibi, Trabzın markası olan bir şehir. Belediye başkanlığında hepimizin bildiği bir şey var öncelik sıralamasıyla gideceksiniz önce altyapı ile başlayacaktır. Bu çalışmaların da verdiği rahatsızlığı çok iyi biliriz. Kazması, döşemesi, üstünü doldurması ayrı bir sıkıntıdır. Bir süre sonra vicdan rahat olur. Trabzon’da yapılan eserlerin sadece buraya değil Türkiye’ye yapıldığını düşünüyorum.

KİMSE HASTANE KAPISINDA KALMADI
Pandemide bütün dünya sınıfta kaldı. Sağlıkta sınıfta kalınırken biz de hiç kimse hastane kapısında kalmadı. Herkes giderek ücretsiz şekilde tedavi oldu. Her hafta cumhurbaşkanımız açılışlar yaptı. Bu ekonomide iyilikten dolayı da Avrupa’da ekonomiler eksilerde kapatırken biz artıda kapattık. Son çeyrekte yüzde 7’lik büyüme yaşadık. Bunca sıkıntılı dönemde dezavantajlarda oldu. Esnafımız sıkıntıya girdi. Onlara da destekte bulunduk. Onların da sıkıntıları artık aşıldı.

İŞE ALIMDA 3 KİŞİLİK KONTENJAN UYGULADIK
Merkezden bağımsız olan ilçeleri biraz daha güçlendirmek istiyoruz. Merkeze uzaklığı 10 km’den fazla olan ilçelere belediye hizmetlerini güçlendireceğiz. İşe alım konusunda, kimi alırsanız bir şey derler. KPSS diye bir şey var, hazırlanıp gireceksiniz. Ben de bunun istisnasını görmedim. Bazen şirketler alabiliyor. Bakın ben yaptığım bir uygulamayı anlatayım. AK Partili belediyelerin hepsi aynı yapıyor. Kayseri’de raylı sistem yapıyoruz 100 vatman alacağız. Sanat okulu mezunu, elektrik veya motor bölümü mezunu diye şartları açıkladık. Televizyona çıkıp dedim ki “Bana 3 tane kontenjan verir misiniz. Başkan olarak rica ediyorum, benim de akrabalarım var, beni de sıkıştıranlar var bunalıyorum. Eğer hakkınızı helal ederseniz, sanat okulu mezunu aynı şartları taşıyan fiziki yeterliliği olan 3 kişilik bir kontenjan istiyorum. 97 kişi imtihanla girecek. Siz telefonla bize mesaj atın eğer yüzde 90’ın üzerinde helal olsun diyorsanız alacağım. Herkesin bir çevresi oluyor, ona bir şey diyemiyoruz. 3 kişilik kontenjan istiyorum” dedi. Onun dışında herkes imtihana girdi kim kazandıysa ekmek sahibi oldu. Bizim uygulamamız böyle.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler