"Özgecan olayıyla kıyaslanması kabul edilemez"

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk’ün, 'araç tanıtım kartını kabul etmediler' açıklamasının içersinde Akçaabat’ta yolcu ve minibüs şoförü arasında yaşanan olay hakkında Özgecan katliamını örnek vermesi tepki çekti.  Sınırlı Sorumlu Akçaabat Trabz

"Özgecan olayıyla kıyaslanması kabul edilemez"

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk’ün, 'araç tanıtım kartını kabul etmediler' açıklamasının içersinde Akçaabat’ta yolcu ve minibüs şoförü arasında yaşanan olay hakkında Özgecan katliamını örnek vermesi tepki çekti. 

Sınırlı Sorumlu Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsleri 1 nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim, Başkan Vekili Esat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyesi Bekir Kodalak ortaklaşa yaptıkları basın açıklaması gerçekleştirdi. 

TANITMA KARTLARININ TASARIMI DAHİ HAZIR

Başkan Sevim yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Biz tanıtma kartlarıyla ilgili hem Trabzon Şoförler Odasıyla hem de esnaf odaları birliğiyle beraber eğitim seminerini sürdürüyoruz. Hatta tanıtma kartlarının alt yapı çalışmalarını sürdüren Erdoğan Sadıklar geçtiğimiz günlerde de bu kartın nasıl olacağı konusudaki tasarımını dahi bize göstermiştir. Bundan sonraki süreçte eğitim seminerinin ardından bu kartlar şoför esnafına verilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şoförleri denetim altında tutmak bizim de en büyük isteğimizdir. 

SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ

Akçaabat'ta yaşanan yolcu şoför arasındaki hadise ile ilgili de şunu söylemek isterim. Bu işin bu kadar büyütülmesi ve Özgecan kızımızın katledilmesi olayıyla karşılaştırması bizi son derece rahatsız etmiştir. Bunları kesinlikle kabul edemeyiz. Bunu bu şekilde basına yansıtmak da yanlıştır. Öztürk'ün bu davranışı kınıyorum. 

ŞOFÖR ARKADAŞIMIZ MAHKEME SONUCU GELENE KADAR GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ben bizzat emniyete giderek ifadeleri öğrendim. Herhangi bir fiili müdahale söz konusu değil. Şoförün iddiası hava yağışlı olduğu ve bu nedenden dolayı evine kadar bıraktığı şeklinde. Diğer vatandaşın da ifadesi beni oyalayarak eve bıraktı. Tabiki de olay nasıl yaşandı bu ikisi be Allah'la aralarında olan hadise. Şahısların ifadesi alındı şoför arkadaşımız da serbest bırakıldı. Biz de yönetim kurulu olarak toplandık ve bu arkadaş hakkında karar aldık. Mahkemede aklanmadığı sürece hattımızda araç sürmesi yasaktır. Mahkemeden aklanıp gelirse bu sonucu da yönetim kurulu olarak değerlendireceğiz. 

TRABZON HALKI HASSASTIR

Unutulmamalıdır ki Trabzon bu konuyla ilgili hem vatandaşı hem de şoför esnafı olarak hassastır. Bu konuların basında bu şekilde tartışılması ve Özgecan hadisesiyle örneklendirilmesi Trabzon halkına saygısızlıktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber