Ortahisarlılar trafik ve altyapıdan şikayetçi

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin yeni kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar'ın sorunları ve vatandaşların beklentilerini Haber61’e anlattı.

Ortahisarlılar trafik ve altyapıdan şikayetçi

Haber61 / Haber Merkezi / Selay Saykal

18 Aralık 2016 tarihinde Trabzon’daki görevine başlayan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, her hafta Çarşamba günleri sabah 9.00 ile 12.00 saatleri arasında Ortahisar’da yaşayan vatandaşları kabul ederek sorunlarını dinliyor.


Kaymakamlık makamında bulunmadığını anlar dışında ‘Kaymakam beyle görüşemedim’ sözünün Ortahisar’da geçerli olmayacağını ifade eden Hatipoğlu, “Bize gelen her vatandaşımızı dinliyoruz. Çarşamba günleri öğleye kadar vatandaşlarımız randevusuz gelebilir ve bize sorunlarını iletebilirler’ şeklinde konuştu.

Her ay düzenli olarak Ortahisar mahalleleri muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirten kaymakam Hatipoğlu, Ortahisar mahallelerinin en çok talep ve şikâyetlerini belirttikleri konuların trafik, yol altyapısı ve elektrik hizmetleri gibi hizmetlerde iyileştirmelerin sağlanması olduğunu söyledi.

"ORTAHİSAR'DA KONUTLARDA İYİLEŞTİRME EKSİK KALMIŞ"

Kaymakam Hatipoğlu, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 7 yıl 5 ay süren görevi boyunca birçok projeye imza attıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Bölge hastanesi niteliği taşıyan, hasta yakınlarının da kalabileceği Karadeniz usulü, 30-40 yatak kapasiteli hastane gibi birçok projenin gerçekleşmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Bunların açılışı görev süreme yetişmedi ancak yakında açılacak. İnşallah açılışına da katılacağım Orası büyükşehir olmadığı için kırsalda altyapı ihtiyacı çoktu ve güzel işlere imza attık. Yine sosyal yardımlaşma vakfı olarak da vatandaşlarımızın yanında olduk. Aynı şeyler Ortahisar’da da olacak. Şu an kurumlaşma ve yerleşmeyle ilgili olarak sorunları çözüyoruz. Sosyal yardımlaşma vakfı olarak elimizdeki imkânları ve ilçemizin ihtiyaçlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar konutlarla ilgili olarak kırsal alanda veya merkezde bir iyileştirmede bulunulmamış. Bununla ilgili olarak da kapasitemize bakacağız. Kömür yardımlarıyla ilgili olarak da önümüzdeki dönem itibariyle hem kömür yardımı miktarına bakacağız, hem de kömürün yanında tutuşturucu vermeyi veya tutuşturucu için destekte bulunmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmaları önümüzdeki aylarda dağıtıma uygun olarak düzenleyeceğiz. “

TARİHİ DOKUYU KORUMALI, YEŞİLLE BARIŞIK KENTLER OLUŞTURMALIYIZ

“Trabzon’un ve Ortahisar’ın bana göre en önemli sorunu kentsel iyileşme ve tarihi dokunun ortaya çıkarılmaması" diye devam eden Kaymakam Hatipoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Dün duyurusu yapılan belediyemizin projelendirdiği plan çok önemli. Şu anda en büyük sevincim, tarihi koruma bilincinin ortaya çıkıyor olması. Bu projeyle hem Ortahisar’daki tarihi eserlerin ortaya çıkacak olması sevindirici, hem de kentin yeniden inşası sırasında Karadeniz’in kimliğinin korunarak kentleşmesi sağlanacak. Bu noktada kendi ilçemde gördüğüm sıkıntıların tekrar burada kırsal alanda da yaşanmaması en büyük arzum. Üzerimize düşeni yapmak için gayret sarf edeceğiz. Yeşille barışık kentler oluşturmamız lazım. Bununla ilgili önümüzdeki süreç daha iyi olacak diye düşünüyorum. Hem Büyükşehir belediyesi, hem Ortahisar belediyesi, hem ilçe belediyelerinde bu bilinci görüyoruz.”  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler