Ortahisar’dan ödüllü beste yarışması!

Ortahisar Belediyesi Ödüllü Beste yarışması düzenleyecek.

Ortahisar’dan ödüllü beste yarışması!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinin aralık ayının ikinci meclis toplantısı meclis başkanvekili Nusret Onur başkanlığında gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen ‘2. Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması’nın düzenlenmesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadettin Önsel, yarışmanın birincisine katılımın çok yoğun olduğunu ve yarışmanın çok ses getirdiğini, yarışmada dereceye giren eserlerin halen TRT kanallarından yayınlandığını kaydetti. 

Ortahisar’dan ödüllü beste yarışması!

“REPERTUARA YENİ ESERLER KAZANDIRILACAK”

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Önsel, yarışmanın Karadeniz müziği repertuarını geliştirmek, besteci ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerin tanıtılmasına katkıda bulunmak, yeni bestecilerin yetiştirilmesini sağlamak ve Karadeniz müziğini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. 

Yarışmaya başvurular, 21 Aralık 2020-1 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. İlk eleme, 2 Şubat’ta TRT Trabzon radyosunda canlı performans ile yapılacak. Yarı final elemeleri 3 Şubat’ta belediye hizmet binası Çok Amaçla Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışmanın finali 5 Şubat 2021 tarihinde seyircisiz yapılacak ve 6 Şubat’ta düzenlenecek organizasyonla dereceye girenlere ödüller takdim edilecek. 

Yarışmada birinciye 7000 TL, ikinciye 5000 TL, üçüncüye 3000 TL ödül verilecek. Ayrıca yarışmada üç adet 2000 TL’lik mansiyon ödülü verilecek. 

Ortahisar’dan ödüllü beste yarışması!

Yarışmaya katılım şartları şu şekilde açıklandı: 

Yarışmacılar eserlerinin kendilerine ait olduğuna dair Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan belgeye imza atarak beyan edecekler.- Her yarışmacı en fazla 2 eserle yarışmaya katılabilecek, eserlerin notaları müracaat sırasında teslim edilecek.-Bir saz eşliğinde seslendirilmiş eserler cd veya flash belleğe kayıt edilerek müracaat yapılabilecek.-Yarışmaya katılan eserlerin hiçbir yayın kuruluşunda yayınlatılmamış olması gerekiyor.-Dereceye giren ilk 3 ve mansiyon alan 3 eserin yayın ve telif hakları Ortahisar Belediyesi ve TRT’ya ait olacak.-Başvuruların şahsen yapılması tercih ediliyor.-Posta ve kargoyla da başvuru yapılabilecek.-Kargoyla yapılan başvurulardaki aksaklıklardan Ortahisar Belediyesi sorumlu olmayacak. 

Yarışmada eserleri değerlendirecek jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Saadettin Önsel (Kültür Müdürü), Mustafa Güler (TRT Trabzon Radyosu Yayın Şefi), Özlem Aydın (Trabzon Üniversitesi Müzik Bölümü Öğr. Üyesi), Emine Yıldız (TRT Gençlik Korosu Şefi), İhsan Eyüpoğlu (TRT yerel sanatçısı), Nusret Onur (Meclis üyesi).  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler