Ortahisar'dan Dağlıca'ya uzanan barış köprüsü

Haber61 - Haber Servisi - Ortahisar Belediyesi öncülüğünde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da ilkokul yapılacak. Bu amaçla Hakkari-Trabzon Barış Dostluk Köprüsü sloganıyla yola çıkan Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Ortahisar Belediyesi, Trabzonlu

Ortahisar'dan Dağlıca'ya uzanan barış köprüsü

Haber61 - Haber Servisi - Ortahisar Belediyesi öncülüğünde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da ilkokul yapılacak. Bu amaçla Hakkari-Trabzon Barış Dostluk Köprüsü sloganıyla yola çıkan Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Ortahisar Belediyesi, Trabzonlu işadamlarıyla iftarda buluştu. İftar yemeğine Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcıları Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu, Erdoğan Beder ile Toplum Gönüllüleri Vakfı Temsilcileri, TTSO üyesi işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da yapılacak ilkokulun eğitime çok ciddi bir katkı olmasının yanı sıra memleketin her tarafında Türk bayrağının dalgalanması adına, birliğimizin, beraberliğimizin ve memleketin her yerinde yaşayan herkesle olan kardeşliğin sembolik bir değeri olacağını söyledi. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin gelişmişliklerinin arkasında bilginin olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Cenabı Allah'ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı biz insanlar kulluk vazifemizi ifa ederken diğer yandan da insanlara hizmet eden insanların en hayırlısıdır inancının gereği olarak toplumsal manada bu hizmetleri yapmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlet olduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün bir güzel sözü vardır. "Gittiğim her yerde benden iki şey talep edilmiştir; birisi yol, birisi okuldur" o zaman cumhuriyetimizin kurucusu bu tespiti yapmıştı. Şimdi de dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman bunların gelişmişliklerinde bilgi yatıyor. Yani bilgiye en hızlı en kısa sürede ulaşabilen o bilgiyle beraber güçlü devlet ve müreffeh devlet haline geliyor. O bilgiyle beraber yeryüzünde söz sahibi bir devlet haline geliyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler