Ortahisar’da o mezarlık devredildi

Ortahisar Belediyesi Çilekli Maahallesi’nde bulunan mezarlığı Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

Ortahisar’da o mezarlık devredildi

Ortahisar Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantıları devam ediyor. Bugün yapılan toplantılarda mezarlıklar konusu görüşüldü.

Çilekli Mahallesi’nde bulunan ve etrafı mezarlık olan Ortahisar Belediyesine ait bölge, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devrine plan ve bütçe komisyonu tarafından karar verildi.

Komisyondan gelen karar için söz alan CHP grup başkanvekili Turgay Şahin “Tahsis yerinde. Sülüklü ve bostancı mezarlıklarında defin işlemleri yapan personelin park ve bahçeler müdürlüğüne kaldırıldığı ve sıkıntılar yaşandığı yönünde bilgi geliyor. Ayrıca buraların bakımları düzgün yapılmıyor. Buralarla da ilgilenmek lazım.” İfadelerine kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de “Yasal düzenleme yapılması lazım. Mezarlık işlerinin ilçe belediyesine devredilmesi ve büyükşehir belediyesinin bu işlerle uğraşmaması lazım. “ şeklinde görüş bildirdi.

Konu hakkında eleştirilerini sıralayan CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu “Burası mezarlık olarak kullanılacak. Sorun yok ama bedelsiz bir çok yerimizi büyükşehire veriyoruz. Buralara şerh düşülmesi ve kullanımı bitince geri dönmesi gerekir diye düşünüyorum.” Dedi.

Ortahisar Belediyesinin CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı ise “Uğurlu mezarlığı dolmaya yaklaştı. Bir genişleme çalışması yapılacak mı?” sorusunu yönettiği Başkan Ahmet Metin Genç’ten “Uğurluda vadiye doğru bir genişleme çakışması yapılacağını biliyorum. “ cevabını aldı.

Arazi meclis görüşmesi sonrasında oy birliği ile devredildi.

Haber61 - Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber