Ortahisar, yeşil alan varlığını artırıyor

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yaz kış demeden yaptığı yeşillendirme çalışmaları ilçedeki yeşil alan varlığını artırdı.

Ortahisar, yeşil alan varlığını artırıyor

Ortahisar'ı yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, şu bilgileri aktardı: "Göreve geldiğimizden bugüne kadar geçen 4,5 yıllık süre zarfında 36 bin 859 adet ağaç, 387 bin 728 adet çiçek dikimi yaptık. Belediyemiz 91 adet çocuk parkını sıfırdan yaparak hizmete açtı. Ayrıca 'Fidanınla Büyü Bebek Projesi' ve 'Bir Fidan Bir İnsan' kapsamında 6000 fidan dikimi gerçekleştirdik. Ortahisar'ımızı daha yeşil bir hale getirmek için 48 bin 332 m2 alanı yeşillendirerek ilçemize kazandırdık. Bunların yanında 39 bin 483 m2 alanı elden geçirip, onararak yeniden yeşil alan olarak düzenledik. Böylece gelecek nesillere daha yeşil bir Ortahisar'ı miras olarak bırakacağız."

KENT BİTKİLERİYLE DONATIYORUZ

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmayı kendilerine öncelikli hedef olarak belirlediklerini söyledi. Bu amaçla belediye ekiplerinin her mevsime uygun fidan ve bitkileri toprakla buluşturduğunu belirten Başkan Genç, "Yeşille müsemma Ortahisar'ı yapılan çalışmalarla daha yeşil bir görünüme kavuşturuyoruz. Tabiri caizse yeşil alan varlığımızı artırmak için boş bulduğumuz her alana ağaçlandırıyoruz. Parkların yanı sıra yol kenarları, boş alanlar, bulvarlar ve refüjler kent bitkileri ve fidanlarla donatıyoruz. Diğer yandan budama, bakım, sulama ve gübreleme gibi faaliyetlerimizi de rutin olarak sürdürüyoruz." dedi.

"KENDİ FİDANLARIMIZI YETİŞTİRİYORUZ"

"Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı günlerden geçiyoruz. Belediye olarak ilk günlerden itibaren kentimizi yeşillendirme çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. Sadece belli bir mevsime mahsus değil, bütün yıl boyunca bu faaliyetlerimiz devam ediyor. Her mevsimin özelliğine uygun bitki ve fidan dikimi yaparak ilçemizi güzelleştiriyoruz. Mesela kış mevsiminde hangi bitkiler dikilebilirse onu, yaz ve ilkbahar mevsiminde bu mevsimlere uygun olarak fidan ve bitki dikimi yapıyoruz. Gerek müdürlüğümüzün bünyesinde yetiştirdiğimiz fidanlar ve bitkilerle gerekse satın aldıklarımızla peyzaj çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bütün gayretlerimiz yeşille anılan Trabzon'da bu unvana layık bir kenti hayata geçirmektir. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler