Ortahisar yeni süreci başlattı

Trabzon Ortahisar Belediyesi uygulama imar planı sürecini başlattı.

Ortahisar yeni süreci başlattı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde 1/100000, 1/50000, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli çevre düzeni ve nazım imar plan çalışmalarını tamamlaması üzerine Ortahisar Belediyesi de 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sürecini başlattı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, nazım ve uygulama imar planlarının şehrin geleceği ve çevre düzeni açısından çok önemli olduğunu söyledi. 

"KENTSEL DOKU KORUNACAK" 

Planı hazırlarken kent paydaşlarıyla birlikte hareket ettiklerini ve onların fikirlerini de aldıklarını belirten Başkan Genç, "Çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları kentin geleceği açısından süreci doğru işletilmesi gereken planlardır.  Hazırlanacak planların kentteki paydaşların olabildiğince tamamının katılımı ile hazırlanmasına gayret ediyoruz. Binlerce yıllık geçmişi olan Ortahisar'ımızı, kentsel dokusunu koruyarak geleceğe taşıyacak, kırsalda hassasiyetlerimizi düzenleyecek, toplumun büyük çoğunluğunun içine sindirdiği bir plan olacak. Kentimizin menfaatini öncelikleyen bir planlama ilk ve vazgeçilmez hedefimizdir. Ortahisar Belediyesi olarak, hazırlamaya başladığımız 1/1000 Uygulama İmar Planını "Katılımcı Belediyecilik" anlayışı ile sürdüreceğiz. Bu çerçevede özellikle mühendis ve mimar odalarımızın, üniversitelerimizin ve kentin tüm dinamiklerinin sürece katılım ve katkı vermesini bekliyoruz. Sivil ve katılımcı iradesi yüksek olan vatandaşlarımızın ve kent paydaşlarımızın ihtiyaç duyduğumuz tüm katkıyı vereceğine şüphesiz inanıyoruz." diye konuştu. 

Ortahisar yeni süreci başlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler