"Ortahisar ve Akçaabat'ı Trabzon'un merkezi kabul ediyoruz"

Başkan Murat Zorluoğlu Akçaabat ilçesini ziyaret etti.

"Ortahisar ve Akçaabat'ı Trabzon'un merkezi kabul ediyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleriyle halkın istek, talep ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Her fırsatta Trabzon’un ilçelerini tek tek ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, muhtarlar başta olmak üzere yöre halkıyla bir araya geliyor. Başkan Zorluoğlu’nun Akçaabat ziyaretinde Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Gün ve Gürcan Başar, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile ilgili daire başkanları da hazır bulundu.
 
Başkan Zorluoğlu’nun ilk durağı Akçaabat Belediyesi oldu. Zorluoğlu’nun ilçelerine geldiğini öğrenen Akçaabatlılar, kendisine yoğun ilgi gösterdi. Projeleri ve yürüttüğü çalışmalarla ilgili Başkan Zorluoğlu’na bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Sizin sayenizde Büyükşehir Belediyesi ile her konuda çok güzel bir iletişime sahibiz. Talep ettiğimiz tüm konularda gösterdiğiniz yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.


 
DOLMUŞ DÖNÜŞÜMÜNE AKÇAABAT’TAN BAŞLIYORUZ

Hizmetleri planlarken bütüncül bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Biz Ortahisar’la birlikte Akçaabat’ı Trabzon’un merkezi kabul ediyoruz. Burada bir otopark çalışması yapılması gerektiğini değerlendirdik ve gerekli adımı atıyoruz. Yine Beşirli’den Akçaabat’a doğru bir düzenlemeyi birlikte projelendiriyoruz. Görev süremiz tamamlandığında Trabzon Ganita’dan Akçaabat merkeze kadar olan sahil alanını insanların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda dolmuş dönüşümüne Akçaabat’tan başlıyoruz. Bu dönüşümlerle esnafın ticari anlamda karı artacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği kendilerine vereceğiz” ifadelerini kullandı.  
 
SAHİLİ YOLA FEDA ETMEYELİM

Akçaabat’ın trafik sorununa da değinen Başkan Zorluoğlu, “Akçaabat geçişi, bilhassa yaz aylarında trafik anlamında ciddi bir sorun. Şehrin tüm kesimleri olarak bir araya gelip bu konudaki kesin tavrımızı ortaya koymalıyız. Ben bu konuda sahilden yol geçirilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Adayken de bunu söyledim. Akçaabat’taki trafik meselesini gerekirse biraz daha fazla kaynak kullanarak sahili feda etmeden çözmeliyiz. Ankara’da Sayın Ulaştırma Bakanımıza da net bir şekilde söyledik. Burada 3-4 sene daha trafik problemi yaşamaya razıyız yeter ki sahiller bize kalsın. Biz insanlarımızın sahilleri kullanmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.  


 
MUHTARLARIMIZIN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Zorluoğlu daha sonra Akçaabat’ın 73 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarlarla istişarede bulunmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirten Zorluoğlu “Hayatımın her döneminde muhtarlarla çok yakın teşviki mesai içerisinde çalıştım. Ve muhtarlarımızın desteğinin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir idareciyim. Trabzon’da da muhtarlarımızla inşallah süreç içerisinde iyi ilişkiler içerisinde olacağımıza inanıyorum. Bu noktada muhtarlarımızdan gelen taleplerin daha iyi değerlendirileceği bir sistem kuruyoruz. Tüm ekibim her zaman sizlerin emrinde. El birliğiyle bir ekibin parçaları olarak şehrimize hizmet edeceğiz” diye konuştu.
 
TÜM MAHALLELE HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK

Akçaabat’ı Trabzon’un bir merkez ilçesi olarak kabul ettiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu “Trabzon merkezin ulaşımını, otopark ve yeşil alan meselesini değerlendirirken, Akçaabat’la beraber planlamalıyız diye düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak stratejik planımızı ve performans programımızı yaptık. İddialı bir bütçe hazırladık. 2020 yılı inşallah Büyükşehir için bir yatırım yılı olacak. Ve bu yatırımlardan ilçelerimiz büyüklükleriyle orantılı olarak hakkaniyetli şekilde payını alacak. Akçaabat’taki 73 mahallemiz de hak ettiği payı alacak. Bir de müjde vermek gerekirse mezbaha meselesi vardı. Sayın Milletvekillerinin de gayretleriyle neticeye ulaştık. Düzköy yolunda Büyükşehir Belediyesinin kamulaştırdığı alanda, bir mezbahadan çok öte bir tesisi hayata geçirmek için 2020 yılı içerisinde inşaata başlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Akçaabat esnafını da ziyaret ederek bol bol sohbet eden Başkan Zorluoğlu, ilçe sakinleriyle de buluşarak sorunlarını dinledi. Büyükşehir Belediye Başkanının bizzat ilçelerine gelerek sorunları yerinde görmesinden mutlu olduklarını dile getiren esnaflar ve ilçe sakinleri, Zorluoğlu’na teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler