Ortahisar meclisinde usül tartışması

Ortahisar Belediyesi meclisinde usül tartışması yaşandı.

Ortahisar meclisinde usül tartışması

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Ortahisar belediyesi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştiriliyor.

Meclis toplantısının ikinci gününde imar komisyonundan meclis gündemine gelen “Ortahisar ilçesi 3. Etap (Batı Bölgesi) 1/1000 ölçekli revizyon ilave uygulama imar planı” ile ilgili müzakere gerçekleştirildi. 

Ankara’da olduğu için Başkan Ahmet Metin Genç'in katılmadığı meclis toplantısını, başkanvekili Faruk Kanca yönetti. İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu usule yönelik itiraz yaptı. Başkanın olmadığı meclis toplantılarını İçişleri Bakanlığı yönetmeliğinde Meclis Başkanvekilinin yöneteceğini söyledi. Bu durumun alınacak kararlarda geçerli sayılmaması konusunda sorun oluşturacağını belirtti.

Faruk Kanca ise başkan Ahmet Metin Genç ve meclis başkanvekili ile yaptıkları görüşmede ve İçişleri Bakanlığı yönetmeliğinde yaptıkları inceleme sonrasında böyle bir karar verdiklerini söyledi. Tekrar bir inceleme yapabileceklerini ifade etti.

İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Mahkemenin sosyal donatı eksikliği nedeniyle iptal ettiği Büyükşehir Beeldiyesi nazım İmar planı yeniden revize edildi. İmar planında 10 metrekare olması gereken yeşil alanların 14.76 metrekare olarak düzenlendiği belirtildi. Yenilenmiş İmar planı yapılan sunum sonrasında müzakere edilerek oy birliği ile kabul edildi. 

Ortahisar meclisinde usül tartışması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber