Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

Ortahisar Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında 4 partinin grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla bildiri yayınlandı.

Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının 1. birleşimi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısında Suriye'nin İdlib kentinde rejim askerleri tarafından yapılan alçak saldırı sonucu şehit edilen 34 askerle ilgili grubu bulunan siyasi partilerden, AK Parti grubu adına Hüseyin Canım, CHP grubu adına Turgay Şahin, MHP grubu adına Süleyman Tomaç ile İYİ Parti grubu adına Davut Çakıroğlu'nun ortak imzasıyla verilen önerge okundu. 

Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

"HAİN SALDIRI TÜRK MİLLETİNİ YASA BOĞDU" 

Önergede, Suriye rejiminin alçak saldırısı sonucu şehit edilen 36 asker için Türk milletine başsağlığı dilekleri iletilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 2019 yılında başlattığı "Barış Pınarı Harekatı" ile sınırlarımızda kalıcı barışı sağlamak, terör faaliyetlerini ve yeni göç dalgalarını engellemeye çalışmak için bulunduğu Suriye'de, 27 Şubat 2020 gecesi İdlib'te rejimin hain saldırısına uğramış, 36 Kahraman Mehmetçiğimizin şehit edilmiş, 34 kahraman evladımız yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu hain salıdır hepimizi derinden üzmüş ve yasa boğmuştur. Yüce milletimizin başı sağ olsun." denildi. 

"REJİM İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

Suriye rejimin kendi halkına karşı insanlık suçu işlediğinin belirtildiği önergede, "Suriye'de büyük bir insanlık suçu işleyerek silahını önce kendi milletine şimdi de şanlı ordumuza çeviren rejim unsurlarının bu hani saldırısını Ortahisar Belediye Meclisi'ndeki siyasi parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.  

Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

"TEK VÜCUT OLARAK HAREKET EDECEĞİZ"

Önergede, Ortahisar Belediye Meclisi'nin vatanın bölünmezliğine tehdit oluşturan her saldırıda Türk Silahlı Türk Kuvvetleri'ne olan desteğinin her daim sürdüreceği ifade edilerek, "Silahlı Kuvvetleri'miz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de insanlığın barış ve huzuru için mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Zulme ve insanlık dramlarına hiçbir zaman sessiz kalmayan şanlı ordumuz, milletinden aldığı güçle hiç şüphesiz yoluna devam edecektir. Bizler, Ortahisar Belediye Meclisi'ndeki siyasi parti grupları olarak vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tehdit unsuru oluşturan her türlü saldırıda tek vücut olarak hareket edeceğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize olan desteğimizin her daim sürdüreceğimizi özellikle belirtmek isteriz." cümlelerine yer verildi.  

"TEK AMAÇ BARIŞ VE HUZUR GETİRMEK"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek amacının bölgeye ve bölge insanına barışı getirerek huzurlu bir yaşam sağlamak olduğuna dikkat çekilerek, "Bölgedeki terör faaliyetlerinin yanı sıra, rejim unsurlarının alçak saldırılarını ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmak amacıyla dün itibarıyla kahraman ordumuz "Bahar Kalkanı Harekatı"nı başlatmıştır. Tek amacı, bölgeye ve bölge insanına barışı getirerek huzurlu bir yaşam ortamı sunmak olan Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, milletinden aldığı kudretle bir kez daha başarılı olacak ve şanlı tarihini bir zaferle daha taçlandırarak insanlık için yeni umutların yeşermesine zemin hazırlayacaktır." denildi. 

Şehitlere rahmet ve yaralılara ise acil şifalar dilendiği önerge, "Ortahisar Belediye Meclisi olarak, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölge ve dünya barışına katkı sunmak için canı pahasına mücadele eden şanlı ordumuzun Allah yâr ve yardımcısı olsun." ifadeleriyle sona erdi.  

Başkan Genç, meclis oturumundan sonra siyasi parti grupları adına önergeye imza atan meclis üyeleriyle makamında görüştü. 

Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

Ortahisar Meclisi'nden hain saldırıya ortak tepki!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler