Ortahisar Meclisi Koronavirüs nedeniyle basına kapatıldı! Peki ne oldu?

Muhalefet krediye “Biz AK Partililerin Ankara ve İstanbul’da yaptığını yapmayacağız” dedi ve onay verdi.

Ortahisar Meclisi Koronavirüs nedeniyle basına kapatıldı! Peki ne oldu?

Peki ne oldu?Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Trabzon’un Ortahisar Belediye Meclisi bugün Başkan Ahmet Metin Genç’in olağanüstü çağrısıyla toplandı.

14.00’da başlayan meclis toplantısında gündem  şu şekilde oluştu;
“Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-l9 virüsü ülkemizde de etkisini göstermiş olup bu sürecin meydana getirdiği ekonomik olumsuzlukları gidermek, yatırımlarımızın ve ödemelerimizin aksamaması için. İller Bankası A,Ş veya diğer özel ve kamu bankalardan kredi alınması, Özel ve kamu bankalarından kredi kullanılması durumunda İller Bankası A.Ş'den teminat mektubu alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkili müzakere..” 
Belediyenin ciddi anlamda korona virüs nedeniyle mali anlamda zor duruma düştüğü, gelirlerinin azaldığı tartışılırken toplantı sonrası CHPli Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Haber61’e konuştu.

BİZ İSTANBUL VE ANKARA’DA MİLLET İTTİFAKINA YAPILANI YAPMADIK!

“Toplantıya neden basın mensuplarının alınmadığını anlamdık” diyen Cüneyit Zorlu, korona tedbirleri diyorlar lakin orada fazla basın mensubu yoktu. 10 tane alsan ne olurdu almasan ne olurdu?” dedi.
Bu serzenişinden sonra Cüneyit Zorlu, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, yatırımlarla alakalı belediyenin borcunun olduğunu, iller bankasından gelen gelirlerin düştüğünü, özellikle Tünel Akvaryum ve Boztepe’ye düşünülen seyir terası projesine kredi ihtiyacı olduğunu ifade ettiğini belirterek, “Biz belediyeye katkı olacak, gelirlerini yükseltecek, personel maaşlarını karşılamak için kaynak yaratacak kredi isteğine muhalefet yani millet ittifakı olarak az oyumuzda olsa destek verdik. Ankara ve İstanbul’da Millet ittifakı belediye başkanlarına AK Partililer destek olmadılar. Her şeyi reddettiler ama biz Trabzon’da bunu yapmadık. Şehrimize hizmet olsun yeterki birliktelik olsun dedik. Hepimizin oyuyla sayın Başkana kredi yetkisini verdik. Çünkü pandemiden dolayı bütün belediyeler sıkıntıda. Bu zor günleri atlatmamız lazım” dedi.

PROJE ESASINA DAYANIR

Cüneyit Zorlu şunları söyledi; “ Covit-19 salgını sebebiyle  Belediyelerde yaşanan ekonomik sıkıntıları biliyoruz.  Genel olarak belediye gelirlerindeki, özellikle de emlak vergisi, su ve diğer gelirlerdeki azalma ülkedeki tüm belediyeleri zor duruma düşürmüştür.  Bu gün olağanüstü olarak ve kredi yetki talebi  gündemiyle toplanmamız  Ortahisar Belediyemizin de bu ekonomik sıkıntıları  fazlasıyla yaşadığını  ortaya koymaktadır. 
Fakat belirtmek isterim ki  kredi yetkisi talebi proje esasına dayanır. Yani borçlanmalar proje bazında  olmalıdır.  Bugüne kadar olduğu gibi  bu günde hangi proje, yatırım ve ödemeler için  borçlanma yetkisi istendiği net olarak açıklanmalıdır.”

Borçlanmalarla alakalı bazı endişeleri olduğunu ifade eden Cüneyit Zorlu, “Bu borçlanma akvaryum ,seyir terası  gibi devam eden projeler için mi yoksa personel ödemeleri ORBEL şirketinin ödemeleri,  piyasa borçları gibi öncellikli  borçlar için mi istenmektedir onu da bilemiyoruz. 
  Banka faizlerinin düştüğü  bu günlerde  mademki teminat mektubu için  yetki isteniyor. Bunu eski yüksek faizli borçların  faizini yıl  değişikliği  yapmadan düşürülmesi için  kullanılmasını beklerdik. 
Normal bir dönemde böyle bir borçlanma talebi gelmiş olsaydı buna kabul dememiz asla mümkün olamazdı.  Fakat Biz Ankara, İstanbul gibi CHPli belediyelerin meclislerde yapılanları da çok iyi görüyoruz. 
Ama Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak o şekilde davranmamız mümkün değildir 
 Sonuç olarak bu olağanüstü durumda her belediyenin vatandaşına yardım yapmak için çırpındığı  bu sıkıntılı  günlerde   gelirleri azalan  ve olanını da  toplayamayan belediyemizin bu talebine grup olarak evet dedik. Çünkü sosyal demokrat bir parti olarak halkımızın mağdur olmasına seyirci kalmaya vicdanımız müsaade etmez”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber