Ortahisar kent konseyi genel Kurulu yapıldı

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan oldu.

Ortahisar kent konseyi genel Kurulu yapıldı

Ortahisar Kent Konseyi, 4. Seçimli Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek aday olarak gösterilen Önder Taşan yeni Ortahisar Kent Konseyi Başkanı oldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar'ın gelecek vizyonuyla ilgili politikaların oluşturulması noktasında kent konseyinin kararlarının hayati önem taşıdığını söyledi.

Genel Kurul konuşmasına 2014 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilen ilk olağan genel kurul ile başkanlık görevini üstlenen merhum Ahmet Aslanoğlu’nu yad ederek başlayan Başkan Genç önceki dönem konsey başkanlığını yürüten Dündar Ayyıldız’a ve yürütme kurulunda yer almış tüm üyelere kent yaşamı içerisinde sağlamış oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Başkan Genç "Şu anda seçilecek olan dördüncü dönem başkanlığımızla birinci dönemde olduğu gibi şevkle çalışacağız. Her ne kadar halk tarafından doğrudan yetkilendirilmiş olmasa bile kendi iç organı marifetiyle icra yetkisini almış ise de ortak amaç hemşerilerimizin mutluluğu olduğuna göre şehrimizi bütün kesimleriyle beraber oluşan ortak iradeyi yansıtmanın şehir adına çok önemli olduğunu müşahede etmiş durumdayız. Aynı anlayışla da inşallah devam edeceğim. Tabi ki, şehrimizin sorunları var. Şehrimizin kültürel, sanatsal unvanı var. Bu şehir, kadim bir şehir...Şehrimizin gelecek vizyonuyla ilgili politikalarımızı oluşturmamız lazım. Bu manada çok kıymetli bir kent konseyimiz var" dedi.

Geride bırakılan dönemde, Kent Konseyinin Ortahisarımızın tüm dinamikleriyle uyum içerisinde birçok güzel çalışmaya imza attığını ifade eden Başkan Genç “Evde Kuaför Projesi” ile özellikle pandemi döneminde evden çıkmakta zorluk çeken engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kişisel bakımlarını evlerinde ücretsiz gerçekleştirdik. Şiddet mağduru kadınlarımıza yönelik bilinçlendirme ve yönlendirme faaliyetlerini yürüttüğümüz ‘’Ortahisar Kadın Danışma Merkezi Çağrı Destek Birimimizi’’ hayata geçirdik. Geleceğe bir nefes katmak amacıyla Çukurçayır Mahallemizde içerisinde 40 adet meyve ağacı yer alan Meyve Bahçemizi oluşturduk. Ortahisar ilçemizin eksik görülen yanları ve ihtiyaçlarına yönelik geniş katılımlı ve önemli tespitleri ortaya koyan Ortahisar İlçe Anketimiz konseyimiz tarafından gerçekleştirildi. Kütüphanecilik Haftası vesilesiyle 1000 adet kitap vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıldı. Birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirilerek görüş ve öneriler alındı. Ve bunlardan çok daha fazlasıyla konseyimizin kuruluş amacına hizmet eden önemli faaliyetler gerçekleştirdiğine inanıyorum ve bu faaliyetlerde emek sarf eden herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Dedi.

Kent Konseyinin kanaatlerini önemseyeceklerini belirten Başkan Genç, bütün STK'larla Ortahisar Kent Konseyimizin kentimizin diğer tüm paydaşlarının da sağlayacağı destekler ile birlik ve beraberlik içerisinde güzel neticeler ortaya çıkaracağına inanıyorum.Önder Taşan Başkanımız ve beraberindeki yürütme kurulu üyesi arkadaşlarımıza gerçekleştireceği tüm faaliyetler için şimdiden başarılar dileyerek, genel kurulumuzun Ortahisarımız ve Trabzon’umuz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Önder Taşan ise konuşmasında Ortahisar'ın tarihi, kültürel, doğal bütün değerlerine sahip çıkacaklarına dikkat çekerek, "İlçemiz için projeler üreterek belediyemize katkıda bulunacağız. İnsan ilişkilerinin, çevre bilincinin, sosyal yaşantının en üst düzeyde gerçekleştirildiği bir kent olmak istiyoruz. Bütün STK’larla koordinasyon içinde hareket edeceğiz. Kent konseyi olarak tespitlerimizi yaptıktan sonra bunları Ortahisar Belediyemize bir rapor halinde sunacağız. Hepinize olağan kongremize geldiğiniz için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda Ortahisar'da faaliyet gösteren 25 sivil toplum örgütünün temsilcileri yer alacak. Engeliler Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi Başkanlarına ise Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler