Ortahisar'ın ilk muhtarları

Ortahisar'ın İlk Muhtarları isimli dergi çıktı

Ortahisar'ın ilk muhtarları

Trabzon'un Büyükşehir statüsüne geçmesiyle oluşturulan Ortahisar İlçesi'nin 2014-19 yılları arasında görev yapan ilk muhtarlarının röportajlarının yer aldığı "Ortahisar'ın İlk Muhtarları" isimli dergi çalışması yayınlandı.

Günebakış Yayınları imzasıyla yayınlanan dergide Ortahisar İlçesi'ne bağlı tüm mahallelerin muhtarlarıyla gerçekleştirilen röportajlar yer alıyor.

Derginin önsözünü ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kaleme aldı.

Genç önsözde şu  ifadeleri kullandı;

Yönetim sistemimiz içinde muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut döneminde kurulan muhtarlık teşkilatı, 1854 yılında hayata geçirilmiş olan belediyecilikten bile eski ve köklü bir sistemdir. Demokrasi halkamızın ilk zincirini oluşturan muhtarlıklarımız aynı zamanda devlettir, devletin şefkat elidir, Sayın Cumhurbaşkanı’mızı temsil etmektedir. Bu derece ulvi ve devlet ciddiyeti ile icra ettikleri görev dolayısıyla tüm muhtarlarımıza müteşekkiriz. Yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle halka çok yakın olan muhtarlar; elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabıdır. Bu yönüyle muhtarlarımız mahallelerde bizim çözüm ortağımız, mesai arkadaşlarımızdır. Bizim yerel demokrasi anlayışımızda muhtarlarımız halkımıza en yakın yönetim birimi olarak daima en önemli ve öncelikli hassasiyetimiz oldu. Bu hassasiyetimiz gereği belediyemiz idarî yapılanmasında “Muhtarlıklar Müdürlüğü”nü kurarak muhtarlarımızla koordinasyonu sistematik bir hâle getirdik. Görev süremiz içerisinde muhtarlarımızla 23 kez bir araya gelerek istişarelerde bulunduk, onların fikirlerini, talep ve isteklerini dinledik. Halkımıza, hemşehrilerimize hizmetin en iyi şekilde sunulması için muhtarlarımızın muhtarlık ofislerinin yenilenmesi, teknik donanımlarının sağlanması konusunda da ayrıca özel gayret sarf ettik. Bu noktada gayretlerimizi devam ettireceğiz. Mahallelerin her türlü ihtiyacını tespit edip hizmet etmek için büyük emek harcayan, mahallelerin gelişimi ve değişimi için çözüm ortaklığı yapan mesai arkadaşlarım olan muhtarlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler