Ortahisar'dan teknolojik atılım

Ortahisar Belediyesi'nden bir ilk

Ortahisar'dan teknolojik atılım

Ortahisar Belediyesi, büyük bir teknolojik atılıma imza attı. Daha önce TAKBİS (Tapu ve Kadastro Sistemi), mobil belediyecilik ve online tahsilat sistemi uygulamalarını devreye sokarak vatandaşlardan büyük takdir toplayan Ortahisar şimdi de Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)'ni hayata geçiriyor.

Türkiye'de ilk olacak proje sayesinde belediyenin tüm yazışmaları elektronik sistem üzerinden yapılacak. Belediye bünyesinde kurulan 'Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS)'yle kurumsal arşivini ve yazışmalarını elektronik ortama taşıyor. EBYS sayesinde tüm yazışmalar bu sistem üzerinden yapılarak kağıt israfının önüne geçilecek.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç iki ay içinde sistemin bütün unsurlarıyla birlikte tamamlanacağını belirterek, "Kuracağımız EBYS sistemi Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Ortahisar, Türkiye'de tüm dokümanların birlikte yönetildiği ilk belediye unvanına sahip olacak. Daha önce de vatandaşlarımızın belediyemizle ilgili bütün işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmesi için TAKBİS ve mobil belediyecilik uygulamalarını devreye sokmuştuk. Böylece vatandaşlarımız belediyeye gelmeden işlemlerini elektronik ortamda yapabiliyordu. Neticede vatandaşlarımızı kuyruğa girmekten, beklemekten kurtararak zaman kaybını da önlemiş olduk. Şimdi kuracağımız sistem de buna hizmet edecek. Teknoloji çağını yaşadığımız bu yüzyılda bunun bütün nimetlerinden yararlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız kendi evlerinden ya da internete bağlı bir bilgisayar üzerinden kendi işlemlerini kolayca yapabilecek."



BEŞ MİLYON BELGE DİJİTAL ORTAMA AKTARILACAK

"Ayrıca, bu çalışma sonucunda 1868 yılından günümüze kadar arşivimizde biriken 5 milyon belgeyi tek tek tarayarak dijital arşivde depolanması sağlayacağız. Arşivimizi depolama işlemine başladık ve yıl sonuna kadar bu işlemi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. 2017 yılı itibarıyla da vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlar yapacakları tüm iş ve işlemlerini hizmet binamıza gelmeden e-belediye ve e-devlet sayesinde online olarak yapabilecekler." diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler