Ortahisar'da parklar yenilendi

 Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından Pelitli ve Gazipaşa mahallelerinde yapılan parkları inceledi. 

Ortahisar'da parklar yenilendi

Her mahalleye en az bir park hedefiyle yola çıkan Trabzon'un Ortahisar ilçe Belediyesi 2017 yılında 22 parkta bakım ve yenileme çalışmalarını tamamladı. Belediye, değişik mahallelerde tespit ettiği boş alanlarda inşa edilen 7 parkta ise çalışmalarını devam ettiriyor.

Pelitli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkı hizmete açan Başkan Genç, her mahallede bina sıkışıklığından dolayı bunalan vatandaşların ve çocukların yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamak için park yapımı için çok büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi. Genç, “Her mahallemizde olduğu gibi Pelitli Mahallemizde de çocuklarımızın gezebileceği, eğlenebileceği, oynayabileceği, rahat nefes alabileceği ayrıca, büyüklerimizin dinlenebileceği olanları oluşturmak adına bu parkımızı ilçemize kazandırdık. Parkımız bir dönümlük bir alanı kaplıyor. Gerek oyun alanlarıyla, gerek oturma gruplarıyla ve gerek yeşil alanlarıyla bu güzel eseri ortaya çıkardık. Müteahhit belirlenen sürede işi tamamlayıp belediyemize teslim etti. Pelitlimize hayırlı, uğurlu olsun. Çocuklarımız için ve gelecek nesiller için her mahallemizde park yapmaya, yeşil alanları artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazipaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden parkı inceleyen Başkan Genç, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Gazipaşa'da had safhada olan park ihtiyacının karşılanması için birçok parkı hizmete soktuklarını belirterek, "İlçemizin göbeğinde olan bir mahallemiz. Ama bugüne kadar olan sıkışıklığı, zorluğu halkımızın gerek meskenlerine erişimde, gerek çocukların eğlenebileceği, oynayabileceği alanların darlıkları noktasında ve mahalle halkımızın oturup bir nefes alacağı soluklanacağı alan noktasında eksikliklerimizi tespit etmiştik. Evvela muhtarımızın çalışma mekanını oluşturduk. Hemen akabinde şu anda üzerinde bulunduğumuz bin 700 m2 bu alanda yeni park yapımına başladık. Hem çocuklarımız için hem de mahallelilerimiz için güzel bir alan oluşturuyoruz. Şu anda tamamlanmadı. Oyun grupları ve yeşil alanlarıyla beraber daha derli toplu, çok güzel bir alan olacak. Bütün mahallelerimizde olduğu gibi Gazipaşa Mahallemize de bu hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bütün mahallelerimizde de yönetim anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu manada mesai birlikteliği içinde çalıştığımız çok değerli muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda bu çalışmaları yoğun bir gayretle yürüten Park ve Bahçeler Müdürümüze ve müdürlük bünyesindeki bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler