Ortahisar'da 'Mesleğin Tanıtımı" Paneli yapıldı

Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulu tarafından yapılan “Meslek Tanıtım” paneli gerçekleştirildi.

Ortahisar'da 'Mesleğin Tanıtımı" Paneli yapıldı

Trabzon Ortahisar Kaymakamlığı Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından organize edilen “Meslek Tanıtım” paneli Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. 

Panele Trabzon Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Trabzon İl Sanayi Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Başhekimi Dr. İsmet Durmuş, Mimar Pelin Hocaoğlu, Avukat Furkan Ustaalioğlu ve 61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan,  yer aldı. 
Progamın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, iyi insan olmanın önemine dikkat çekerek, “Hangi mesleği seçerseniz seçin öncelikle merkezinize iyi insan olmayı koyarsanız emin olun mesleki kariyerinizde o derece gelişecektir.”dedi.

Ortahisar'da 'Mesleğin Tanıtımı

Asil Hedefiniz “İyi İnsan” Olmalıdır.

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Müdür Şükür Köse, “Öğretmen olabilmek için öncelikle çok sabırlı ve hoşgörülü olmak gerekiyor.  Öğretmen, her zaman kendini geliştiren yenileyen yeniliklere açık olan dünyadaki tüm gelişmeleri takip eden, bol bol kitap okuyan ve çevresine ışık saçan insan olması gerekiyor.  Bunu da yapabilmek için sürekli gelişim halinde olmanız gerekiyor. İnsan beşikten mezara kadar ilim öğrenme, araştırma, merak içerisinde olmalıdır. Bu merağınızı ne kadar diri tutabilirsiniz öğretmenlik mesleğinde de o kadar başarılı olursunuz.  Her meslekte olduğu gibi malzemenin insan olduğu her meslekte mutlaka sorunlar vardır öğretmenlik mesleğinin en zor yanı çok farklı karakterdeki öğrencileri eğitmektir.  Onların hepsini ruh halini anlayabilecek, onların bakışlarına ve ilgilerine göre cevap verebilecek iyi insan olarak yetiştirecek ısrarla iyi insan olmayı ve iyi insan yetiştirmeyi kendimize hedef almalısınız. Hangi mesleği seçerseniz seçin öncelikle merkezinize iyi insan olmayı koyarsanız emin olun mesleki kariyerinizde o derece gelişecektir.”şeklinde konuştu. 

Ortahisar'da 'Mesleğin Tanıtımı

Mutlu Olacağınız Mesleği seçin.

Ortahisar İlçesinden çok sayıda okulun katıldığı panelde önce ‘Mesleğin’ tanımı yapıldı, ardından ilgili mesleğin gerektirdiği eğitim ve mesleğe giriş koşulları anlatıldı.  Mesleğe sahip olmak için gereken özelliklerin sıralandığı panel, daha sonra mesleğin icrasında karşılaşılan zorluklarda neler yapılması gerektiğiyle ilgili katılımcılar bilgilendirildi.  Mesleğin olumlu yönlerinin anlatılmasıyla devam eden panelde, kariyer basamaklarının nasıl çıkılması gerektiği de ifade edildi. Panelistler öğrencilere sevecekleri ve mutlu olabilecekleri meslekleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundular. Panel son olarak iş bulma olanaklarının sıralanmasıyla son buldu.  Panele Ortahisar’da çok sayıda okulda katıldı.

Müdür Şükür Köse, panelistlere katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Ortahisar'da 'Mesleğin Tanıtımı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber