Ortahisar Büyükşehir’e dava açtı: 5 Milyon TL istiyor

Ortahisar Belediyesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı.

Ortahisar Büyükşehir’e dava açtı: 5 Milyon TL istiyor

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da Ortahisar Belediyesinin Büyükşehir Belediyesine dava açtığı ve 5 Milyon TL talep ettiği öğrenildi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları sürüyor. Bugün yapılan oturumda hem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  hem de Ortahisar Belediye Meclis üyesi olan Cahit Erdem Başkan Gümrükçüoğlu’na yönelttiği soruda Ortahisar belediyesinin Büyükşehir’e dava açtığını ve bununla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi.

Başkan Gümrükçüoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede “Benim bütün ilçelerim benim ilçelerim. Vazifemi yapacağım. Hepsinin hizmetkârıyım ama bütçelerim nazarında. Bu merkezdeki belediyeyi kurduğumuzda Trabzon belediyesinin 127 Milyon borcu vardı. Kurduğumuzda 1 Lira borç bırakmış değilim.  Hepsini devraldım. Nerede oturmak istersiniz dedim. Burayı tercih ettiler. Olsun dedik. Birimlerinize hizmet edecek kişileri alın dedik. Beldelerden kanunen kendilerine devredilmesi gereken borçlardan 5 milyon borç olmuştur. Trabzon büyükşehir Belediyesi Beldelerden ilçelerden ve diğer borçlarla 480 Milyon borçla kurulmuştur. İlçe belediyemize Bilgisayarları, yazılımları her şeyi ben verdim. Bir karar aldık. Sokakların yıkanması, çöp toplanması ve katı atık tesisi de tek ihale ile yaptık. Dedik ki Büyükşehir’in caddesine de bir su tutun dedik kabul ettiler. Meclis kararı haline getirdik. Aradan bir yıl geçti, bir fatura geldi. Sana ait sokakları yıkadık 5 Milyon versene dediler. Bunu meclis kararı haline getirdik dedik. Meclis kararı alınmıştır ama ücret alınıp alınmayacağı karara yazılmamıştı dediler bize.  5 Milyon TL’ye bütün şehrin yıkamasını yaparız dedik. Sonra meclis kararını kaldırın dedik. Sonra bütün ilçelerdeki Büyükşehir’e ait caddelerin yıkanmasının ihalesi yapılsın dedik. Yapıldı 1 yılda 6 milyon TL’ye ihale yapıldı. Ben arkadaşlara bu yıkama suyunun nereden alındığını sordum. İtfaiyeden aldıklarını söylediler. Bu sokakları yıkanırken suyu bizde alıyorsunuz, araba bizim, şoförü bizim. Sonra yıkama işini ayıralım dedik. Sonra baktık ki bu 5 Milyon’luk borç mahkemeye verilmiş. Mahkemede 2.5 milyon TL’lik bir karar vermiş. Bende temyiz edin dedim. Bende açtırdım oturduğu binanın parasını versin dedim. Onlarda bana tasfiye komisyonu bizim otormamıza onay verdi dediler. Bakın dedim ücret ödenip ödenmeyeceği konusu tasfiye komisyonu kararında yazılmış mı dedim. Yazılmamış dediler. O halde bizde kira alalım dedim. Temizlik hizmetlerinin parasını istiyor. Bir de imar davaları var. İnşaat ruhsatları var. 10 dava var. Ama benim hiçbir kırılmışlığım yok. Hepsi benim belediyem ve kardeşim.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler