Ortahisar Belediyesinden yeni düzenleme! Elektronik ortamda alınacak

Ortahisar Belediyesi, emlak rayiç değerlerini elektronik ortamda alacak.

Ortahisar Belediyesinden yeni düzenleme! Elektronik ortamda alınacak

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerinin elektronik ortamda alınması protokolü imzalandı. 

Ortahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerinin elektronik ortamdan alınmasına ilişkin protokol, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğl ve Ortahisar Tapu Müdürü Süleyman Güven arasında imzalandı.

Protokole göre, Tapu Müdürlüğü borcu olmayan kişiler emlak rayiç değerlerini elektronik ortamda alabilecek. Böylece emlak rayiç değerlerini öğrenmek için vatandaşların belediyeye gitmesine gerek kalmayacak. 

Protokol kapsamsında, Tapu Müdürlüğü tarafından işlem yapılan taşınmazlar, Emlak Vergisi Kanunu kapsamında cari yıla ait emlak beyan değerlerini belediye başkanlığınca güvenli elektronik ortamda Tapu Müdürlüğü ile paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber