Ortahisar Belediyesi’nde Uzunsokak, Doğalgaz ve Çukurçayır sorunları gündem oldu..

CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu; “Uzunsokak’ta mazgallardan pis koku geliyor”, “Çukurçayır’a acil itfaiye ve asayiş binası lazım”, “AKSA Doğalgaz 5 yılda yapması gerekeni 14 yılda yapamadı! Bu firmayı kim koruyor?”

Ortahisar Belediyesi’nde Uzunsokak, Doğalgaz ve Çukurçayır sorunları gündem oldu..

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumunda konuşan CHPli Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Çukurçayır’ın sorunlarını gündeme getirdi. 

ASAYİŞ VE  İTFAİYE YAPILMALIDIR 

Eğitim, ulaşımda, alt yapıda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade ederek şunları söyledi; "Asayiş ile ilgili karakol binası yapılmalıdır. Yol problemini çözemeyeceği anlaşılmıştır pratik çözümlerle trafik rahatlatılabilir. Kaymaklı yolunun genişletilmesiyle trafiği daha işler hale getirebiliriz.

Lise yapılması gerekiyor. İtfaiye binası yapılmalıdır. Biri yüksek merdivenli iki araç bekletilmelidir.”

İNSANLAR BURUNLARINI TUTUYORLAR

Mazgallardan gelen pis kokularla ilgili şunları kaydetti;

“Uzunsokak’ta ters rüzgardan mazgallardan kötü kokula geliyor. Çözüm önerilerini söyledik. Bir kaç günde çözülecek bir konuyu neden çözmüyorlar. Eğer çözemiyorlarsa biz teknik destek veririz.  Insanlar burunlarını kapatarak geçiyorlar.”

BU FİRMAYI KİMLER KORUYOR?

Doğalgaz sorunları noktasında da söz alan Zorlu, “Doğalgaz 2006 yılında ihale edildi. Şartnamesinde yer alan maddeye göre 5 yılda bitirilmesi gerekiyordu. O dönem bizde Trabzon’da ortak firmalardan biri idik. Bizde ihaleye girdik. Bu nedenle biliyorum.  AKSA taahhütünü yerine getirmedi. Başlayalı 14 yıl oldu hala bitiremedi. Hala bir çok yerde eksikleri var. Aksa doğalgaza neden ceza kesilmiyor? Bunu merak ediyorum? Bu firma neden korunuyor. Bu konuda memnun olan bir Allah’ın kulu yoktur. Bakanlıkları ilgili kurumları göreve çağırıyorum. Siz de gereğini yapın sayın başkanım." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber