Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un iş dünyasını bir araya getirdi 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yerel Buluşmalar” kapsamında Trabzon’da bulunan “İş Dünyası Dernekleri” ile bir araya gelerek, istişarede bulundu.

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un iş dünyasını bir araya getirdi 

Trabzon'da bulunan işadamları derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Genç, göreve geldikleri günden beri hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini belirterek, “Değerli iş dünyası, sizler bu şehrin ekonomisine gerçek anlamda katkı sağlayan kişilersiniz. Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrimizde, büyükşehir yapılanmasından sonra Ortahisar ilçesinin yapılanmasını yapmak ve diğer tarafta halkımıza verilen hizmeti aksatmadan devam ettirmek. Bunları da yaparken, bu şehre hizmet eden, yatırım yapan ve ekonomik katkı sağlayan kesimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile bağı koparmadan istişare etmeye devam ediyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Tabi ki; yetki olarak şuanda seçilmiş biri olarak katılımcı belediyecilik anlayışı ile görevimizi yapmak zorundayız. Tüm Sivil Toplum kuruluşları ile bir arada samimi bir şekilde istişare ettik. Buradan almış olduğumuz konu başlıkları ve bilgiler ile birlikte bu şehri yönetmeye çalıştık. Bu şehir daha çok bir çekim merkezi oldu. Turizmde yakalamış olduğumuz bir ivme ile birlikte özellikli bir şehrin evlatlarıyız” dedi.

İş dünyasının da sorunları ile yakından ilgilendiklerinin altını çizen Genç, “Sizlerin dertlerini dinlemek bu şehrin ekonomisini düşünen bir belediye olarak bunlar bizim görevimiz. Burada bulunan iş dünyasının dernek başkanlarını burada dinlemek istiyorum. Bu şehirde hemen hemen her eve ekmek sokan siz iş adamlarına teşekkür ediyorum. Sorunlara vakıf olmam ile birlikte daha da detaylı bir şekilde bu sorunlarınıza AK Parti Trabzon İl başkanımız ile birlikte katkı sağlayarak sorunları bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Genç’in ardından söz alan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de, “Biz yönetimimizi iş adamı ağırlıklı oluşturduk. İlçe kongrelerini tamamladık ve yeni yönetim yapacağız. Yine iş dünyasına önem vereceğiz. Bütün sivil toplum kuruluşlarının kapılarını çaldık, özellikle sanayicilerin kapılarını çaldık yine yapacağız ve yeni listeyi de ona göre yapacağız. Hafif raylı sistem ciddi manada Büyükşehir belediyemizin önünde çalışmalarımız hızla devam ediyor ve kısa bir süre sonra da tamamlanacak” diye konuştu.

“Sanayicilerden çok başvuru var”

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sanayicilerden çok başvuru olduğunu belirterek, “Organize sanayi bölgeleri örnek olması ile birlikte Arsin’den sonra Beşikdüzü, Şinik Organize Bölgesi oluştu. Yatırım yapacağım diyen sanayicilerimiz artmaya başladı. Talepler çok fazla bizlere çok başvuran var. Vakfıkebir Organize Sanayi bölgesini de tamamlamak üzereyiz. Talepleri karşılayamıyoruz şuan. Turizm ile alakalı adımların atılması gerekliydi bunu da yıllar önce yaptık cazip olan ülkeler körfez ülkeleriydi ve buralara gittik anlattık ve çok katılım oldu”ifadelerini kullandı. 

“Trabzon’da sanayici olmak çok kolay değil”

Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon’da sanayici olmanın zorluğuna işaret ederek, “Trabzon’da sanayici olmak çok kolay değil. Babamız kurdu ve büyüttü bizlerde daha ilerilere getireceğiz. 50 yıl süren mücadele ile bu durumlara geldik. Çok büyük engelleri aşarak bu duruma geldik. Babam hiç kolay işleri sevmezdi hep zor işleri yaptı. Bizlere gelin Balıkesir’e yatırım yapın dediler, yerler verdiler. 200 dönüm 300 dönüm ama biz Trabzon’u bırakmadık. Şu anda bürokratik anlamda nere gidiyorsak kapılarını bizlere açıyorlar. Bu şehir otele inşaat yapılarak büyümez. Farklı iş kollarına girilmesi gerekli, kolaya kaçmayalım” dedi.
İş dünyası temsilcilerinin konuşmasının ardından toplantı sonra erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler