Ortahisar Belediyesi'nin borcu ne kadar? Resmi rakamları açıkladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin resmi borcunu açıkladı.

Ortahisar Belediyesi'nin borcu ne kadar? Resmi rakamları açıkladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Ortahisar belediyesinin borç durumuyla alakalı açıklamalarda da bulunan başkan Genç, belediyenin borcunu 184 Milyon 446 Bin TL olarak açıkladı.

Başkan Genç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ortahisar belediyemizin 2021 yılı bütçesi 242 Milyon 600 bin liradır. 8 milyon ek ödenekle beraber 250 milyon bir bütçemizin gelir bütçesi gerçekleşme oranı yüzde 97.96’dır. Gider bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 98.98’dir Yaptığı bütçenin neredeyse tamamı tutabilen bir yönetim anlayışı ortaya koyduk.

2021 itibariyle Ortahisar bhelediyemizin borcu 184 Milyon 446 Bin Tl’dir. 2021 yılı itibariyle Ortahisar belediyemizin alacağı 69 Milyon 184 bin TL’dir. Bu borcumuzun içerisinde Ortahisar Belediyemizin piyasa ve de yapımcılarımız dahil olmak üzere 3 ayı geçen bir ödememiz yoktur. Kurulduğumuzdan itibaren o mali disiplini sağladık. 3 ayı geçen bir olmamıştır bugün de yoktur. Şuanda Ortahisar belediyemizin Ocak ayı dahil ödemeleri yapılmıştır. Bu borcumuzun içerisinde daha ziyade ilbank kredilerimiz vardır. Vergi, sigorta borçlarımız vardır ve TOKİ’ye olan borçlarımız vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber