Ortahisar Belediyesi'nden çevre etkinliği. ''Hedef sıfır atık''

Türkiye Çevre Haftası Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanırken Ortahisar Belediyesi Eko Park'ta çocuklarla birlikte çevre etkinliği düzenledi.

Ortahisar Belediyesi'nden çevre etkinliği. ''Hedef sıfır atık''

Türkiye Çevre Haftası 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 81 ilde "Sıfır Atık" temasıyla yapılacak etkinlikler ile Çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin topluma yayılması amaçlanıyor.

 

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Sıfır Atık” temasıyla öğrencilerle birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ekopark’ta etkinlik düzenledi. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Akçaabat Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu öğrencileri kuru ve pastel boyalar ile resimler çizdi, boyamalar yaptı.


“ORTAK ARZUMUZ DAHA TEMİZ BİR DÜNYA ”

Etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için bütün insanlığa görevler düştüğünü dile getirdi.

Çevre hassasiyetinin sadece bugün değil her gün sürdürülmesi ve çevreyi kirleten her türlü davranış ve eylemden uzak durulması gerektiğini kaydeden Göktaş şöyle konuştu: “Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Çevre haftası dolayısıyla paydaşlarla birlikte birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Esasında sadece bu gün dolayısıyla değil, her gün çevremize karşı duyarlı ve sorumlu davranmamız gerektiğinin farkında olmalı ve çocuklarımıza bunu iyi anlatmalıyız. Ben inanıyorum ki, bu tür etkinliklerle 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızda çevre temizliği ve hassasiyetiyle ilgili duyarlılık oluşacak ve hedeflediğimiz sıfır atık mottosuyla çevre kirliliğini ve doğayı tahrip eden, bozan eylemleri en aza indirmiş olacağız. Böylece daha temiz bir hava soluyacağız, daha temiz içme suyu kullanacağız ve daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarımızı sürdürmüş olacağız. Bütün insanların ortak arzusu da budur. Bu etkinliğe katılan bütün paydaşlarımıza, temizlik işleri müdürümüze, personelimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum.”

Ayrıştırcan sosyal sorumluluk projesinin ‘’Ayrıştırcan’’ isimli maskotu da etkinlikte şarkılar söyleyerek çocukları eğlendirdi. Etkinlikte 70 adet çam ağacı fidanı dağıtıldı.

7 gün sürecek olan etkinliklerde çevre haftası yürüyüşleri, deniz ve plaj temizliği, bisiklet turu, fidan dikimi, çevre müfettişi ve doğadan sanata etkinliği ile çeşitli paneller düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber