Ortahisar Belediyesi'nde komisyonlara üye seçimi yapıldı

Ortahisar Belediyesi'nin bugünkü gündeminde komisyon üye seçimleri yapıldı.

Ortahisar Belediyesi'nde komisyonlara üye seçimi yapıldı

Ortahisar Belediye Meclisi’nin nisan ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında meclis 1. ve 2. başkan vekilliği seçimiyle ilgili madde görüşülerek oylandı. AK Parti meclis üyeleri tarafından meclis 1. başkan vekilliğine aday gösterilen Nusret Onur 36 oyla, meclis 2. başkan vekilliğine aday gösterilen Mustafa Yaylalı ise 20 oyla seçildi. Meclis 2. başkanlığı için aday olan Davut Çakıroğlu ise 14 oy aldı.

Ayrıca, meclis kâtip üyelikleri seçimi, Encümen Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür-Çevre-Turizm ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na üye seçimiyle ilgili maddeler müzakere edilerek oylandı.

Meclis kâtip üyeliklerine asıl listeden Hacer Öztürk ile Behlül Karakaş; yedek üyeliklerine ise Abdurrahman Kınalı ile Nihat Akyüz seçildi. Encümen Komisyonu üyeliğine ise Ufuk Hoş (29), Hayrullah Baytar (28), Hayati Yavuz (33) oyla tekrar seçildi.

İmar Komisyonu’na işari oyla Faruk Kanca, Hüseyin Yılmaz, Enis Ramazanoğlu, Yavuz Selim Bayram ile Ayşe Kabadayı oybirliğiyle seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine; Hasan Yılmaz, Hüseyin Canım, Murat Akyüz, Ümit Akbaytürk ve Oktay Söğüt oybirliğiyle seçildi.

Kültür, Çevre Ve Spor Komisyonu üyeliğine; Ahmet Sarıalioğlu, Behlül Karakaş, Şener Kibar, Abdurrahman Kınalı ve Ömer Dayı oybirliğiyle seçildi.

Kadın, Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliğine ise; Hacer Öztürk, Tahsin Bayrak, Mehmet Karaoğlu, Birgül Boğuşlu ve Engin Karadeniz oybirliğiyle seçildi.

Meclis üyeleri 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i tebrik ederek, çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber