Ortahisar Belediyesi Hükümet Konağının temeli atıldı

Ortahisar Belediyesi Hükümet Konağı temel atma töreni yapıldı.

Ortahisar Belediyesi Hükümet Konağının temeli atıldı
Trabzon’da Ortahisar İlçesi Hükümet Konağı Hizmet Binası be belediye Binası Hizmet Binası temel atma töreni yapıldı.

Yapılan Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TOKİ Başkanı Ergün Turan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Çalışma Sosyal Güvenli Bakanlığı Müsteşarı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin genç KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Metin Genç, Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada “Burada şehrimize çok önemli bir yatırım kazandırıyoruz. Her yatırımın olduğu gibi bu yatırımında bir hikayesi var. Mükemmel bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu proje ile sadece bir hükümet konağı ve Belediye binası yapmıyoruz. Bir yaşam alanı yapıyoruz. Bu proje için Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Valimize, Kaymakamımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yapımcıların gayretli çalışması ile işçi arkadaşlarımızın gayreti ile çok ısa zamanda bu projenin hayata geçirileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, “Ortahisar Kaymakamlığı be belediyesinin aynı bahçe içinde kullanacağı bu alan Trabzon gibi tarihi kökleri olan bu şehirde yeni bir yaşam alanı olacaktır. Tarihi bir alanda bulunması sebebiyle de önemli bir cazibe noktası olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 206..11 2018 tarihi itibari ile binamızı hizmete açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Asırlarca büyük emeklere vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Trabzon’a çok katkı sağlayacak bu güzel tesisin açılışı da bulunak tan dolayı çok mutluyuz. Nice hizmetlere Trabzon’u buluşturma sözü verdik. Bir ekip ruhu ile çalışıyoruz. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Trabzon valisi Yücel Yavuz, “Burada Büyükşehir statüsüne kavuşan Trabzon’un İlçe statüsüne kavuşan Ortahisar’ın çok güzel dizayn edilmiş çok farklı özelliklere sahip Kaymakamlık ve Ortahisar Belediye binasının temel atma töreninde bir aradayız. Her bir aşamasında birebir farkında olarak ve proje aşamasındaki destekleri ile tarafların paydaşların bize bir ve iş birliği ile hayata geçecek. İki bina aynı anda başlayacak ve bitecek. Herekse desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir mübarek vakitte güzel bir esrin temelini atmak için bir arada bulunuyoruz. Biz 2018’in sonunda burayı bitirmek istiyoruz. Allah nasip ederse Zağnos vadisi 4. Etapta her iki bina eş zamanlı olarak tamamlamış olacağız. Bu iki eserde burada yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlayacak güzel bir bina olacak. Biz Türkiye’de yaptığımız eserlerde kaymakamlarda yer mimari istiyoruz. İki binada birbirine uyumlu bir şekilde hizmete girmiş olacak.

Büyük bir mücadeleyi ortaya koyan önce vatanım diyenler. Vatansever toprağa millete bağlı insanlar. O bağlılıklarına şahit olan bir insan olarak insan olarak söylüyorum. Onların hakkı ödenmez.  Ailelerin vakur duruşları Vatan sağolsun sözleri, bende gitmek isterim diyen büyük sözleri bzilere ders olmaktadır. Tekrar o kazada kaybettiğimiz Aydoğan Paşamız başta olmak üzere bütün yiğit evlatlarımıza, gerek terörle mücadelede gerek 15 Temmuz’da, gerekse görevi başında kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mücadelemiz devam etmektedir. Bütün sahaya yayılmış, büyük bir mücadeleyi kararlılıkla ortaya koymuş bir mücadele sergilenmektedir. Bir taraftan bun yaparken diğer taraftan hizmetlerimiz devam etmektedir. Trabzon Günlerini Ankara’da gerçekleştirdik. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin el attığı bir organizasyon gerçekleşti.

Avni Aker’in yerine güzel bir yeşil alan park yapacağız. Bu ayın 15’inde bitecek projeleri. Onu da gerçekleştireceğiz. Bize sorumluluk verdiniz biz de sorumluluğumuzu yerine getirmek için heyecanla çalışıyoruz. Daha işin başındayız. Güzel işlere imza atacağız. Belediye Başkanlarımızın Kaymakamlarımızın heyecanları var. TEOG’la ilgili güzel bir haber aldım. Trabzon TEOG’a 7. Olmuş. 35.likten 7.’liğe inşallah daha yukarılara çıkacağız.

Topyekûn bu mücadeleyi gerçekleştireceği ve coğrafyamızda kimseyi oynatmayız mesajı vereceğiz. Mardin’e de gideceğim. Bütün oteller ful geçen sene boştu. Bunun devamını sağlayacağız. Bu terörün istismarını engelleyecek. Güzel hizmetlerin altına imzalar atacağız. 10-15 gün sonra güzle müjdelerle birlikte olacağız. İş sağlığı ve güvenliği en önemli mesele. İnşallahg buna en üst seviyede riayet etmenizi bekliyorum”
şeklinde konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber