Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Ortahisar Belediye Meclisi yapıldı.

Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantının ikinci gününe Nusret Onur başkanlık etti. Toplantıda komisyonlardan gelen bir madde görüşülerek karara bağlandı.

Tek gündem maddesi olan Pelitli Mahallesi'ndeki Gazi sokak isminin Gazi Kahraman Aktaş olarak değiştirilmesi gündeme geldi. 

Konu ile alakalı söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, "Gazi ismi nereden geliyor. Gazi deyince aklıma Atatürk geliyor. İkinci olarak da koronavirüsten hayatını kaybeden DR. İlhan Demirel'in isminin bir sokağa ve caddeye verilmesi önerisi vermiştim. Akıbeti nedir?" sorularını sordu.

Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ise, "Tam bir yıl önce burada sağlıkçılar parkı önerisi getirmiştim. Tam bir yıl oldu. Bu konuda bilgi verilmesini rica ediyorum" İfadelerini kullandı.

Sokak ismi konusunda açıklama yapan komisyon başkanı, "Akyazı belde olduğu dönemde belediye meclisine getirilmiş. Dilekçede yanlışlıklar olduğu için geri gitti. Yenide gündeme geldi. İsmi verilmek istenen vatandaşın Gazi olduğu da doğrulandı. Orada oturanlar tarafından bu ismin verilmesi tarafınıza iletildi" ifadelerini kullandı.

Dr. Demirel ve sağlıkçılar parkı konusunda ise "şuanda komisyona ulaşan bir konu yok. Sağlık parkı konusunda da Sayın Başkan Genç'ten bilgi alabiliriz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber