Ortahisar belediye başkanı Genç’ten maaş zammı açıklaması: Sendika ile mutabıkız

Ortahisar Belediyesi’nde çalışanların maaşları ile alakalı konuyu Başkan Ahmet Metin genç yanıtladı.

Ortahisar belediye başkanı Genç’ten maaş zammı açıklaması: Sendika ile mutabıkız

Haber61 - Haber Servisi / Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Geç basınla bir araya geldi.

Yapılan toplantıda, belediye personelinin maaş zamlarıyla alakalı çıkan haberler soruldu.

Genç verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

Çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alması en büyük hakları. Bizim karmaşık bir durumumuz çıktı. Asgari ücrette bir artış oldu ondan sonra da bizim toplu iş sözleşmemiz oldu. Biz her hâlükârda asgari ücretteki farkı yansıtalım dedik yansıttık.

Bizim tarih kesişmesi, çatışması oldu. Asgari ücrette değişiklik oldu, ondan 2 ay sonra da bizim toplu iş sözleşmemizin yenilenmesi oldu. Bir şey yapmalıydık. Ya asgari ücretteki değişikliği yansıtmayacaktık, toplu iş sözleşmesinin tarihi bekleyecektik, ya da yansıtacak, farkı uygulayacaktık. Asgari ücretteki farkı yansıttık. Aslında sözleşmeye göre yansıtmak durumunda değiliz.

Sözleşmede Ocak ayı uygulanır hükmü var. Son değerlendirmede, sözleşmedeki personelimizin, enflasyon yasal artış oranındaki hakkı neyse onu alacaktır. Eksiği neyse o tamamlanacaktır. Biz toplu iş sözleşmemizde yazan oranı uygulayacağız.

Ortahisar Belediyesi kurulduğundan itibaren hiç bİr çalışana asgari ücret vermedi. Biz geçen ay ödediğimiz maaş en az 6 bin 200, 6 bin 300.

Son olarak personelimizin sözleşmesindeki yasal enflasyon farkı neyse onu alacaktır. Toplu sözleşmedeki oranı işçimizin lehine olacak şekilde uygulayacağız.

Ortahisar belediyesi kurulduğu andan itibaren bütün personeline asgari ücret üstü maaş vermiştir. Sendika ile sözleşmenin uygulanması konusunda mutabıkız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber