Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: "Siyasi olarak bir bedel varsa öderim"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61TV'de soruları yanıtladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: "Siyasi olarak bir bedel varsa öderim"

Trabzon'un Merkez ilçesi Ortahisar'ın Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Haber61TV'ye konuk oldu.

Haber61 Genel Koordinatörü Atakan Kadıoğlu'nun sorularını yanıtlayan Başkan Genç şunları söyledi;

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç:

SİYASET ZOR BİR İŞ

Partimizin kuruluşundan hemen sonra çeşitli görevler aldım. 20 yılı yoğun bir şekilde tamamladık. Siyaset zor bir iş. Halk nezdinde yapraklarınızda öte bıraktığınız intiba çok önemlidir. Yaptığınız işin samimiyet esası üzerine oturması lazım. Böyle olursa insanlar size itibar eder. İnsanların size güvenmesi lazım. İnsanlar vergilerinden oluşan bir bütçeyi size emanet ediyor. O güven tesisi halkla aranızda oluşmuşsa, yapabildiğini de yapamadığını da özgüvenle anlatabiliyorsanız doğru yoldasınız demektir. Ben yarın görevi bıraktığımda Trabzon2un her yerinde alnım açık dolaşma imkanına sahip olduğum için bana emanet edilen bütçeyi halkımız için kullandığım için alnım ak. 

MARAŞ CADDESİ TRABZON’A ÇOK YAKIŞTI

Şehrin merkezindeki bir belediyenin kurumsallaşması önemliydi. Zor bir süreçten geçtik ama bunu tesis ettik. Ortahisar belediyesi bütün yönleriyle halkımızın hizmetinde. Şehriminiz yapı stoku itibariyle yorgun bir şehir. Yapan değil yıkan belediye başkanları daha çok anılacak demiştik. Seyri terası projemiz var. Güzel bir proje yapıyoruz, şehre artı bir değer kazandırmak istiyoruz. Sokaklarımız yapıldı. Maraş caddemiz yapıldı. Çok da yakıştı. Ortahisar ile Büyükşehir’in ahenkli çalışması bunları getirdi. Ahi evre ile Ali Şükrü beyin kabri arasındaki alana maneviyata da uygun çocuklarımızın kütüphane yanıyla ilgileneceği bir proje yapmak istiyoruz. 

SANAT VE KÜLTÜR FAALİYETLERİNİ YAYINLIYORUZ

Büyükşehir Belediyemiz aylık kültür ve sanat faaliyetlerinin tamamını bir kitapçıkla ilan ediyor. Bizde belediyemizin sayfasında ilan ediyoruz. Etkinlikler önemli. 

SİYASİ OLARAK BİR BEDELİ VARSA ÖDERİM

Asfaltlama işi çok parametreleri olan çetrefilli bir iş. İşin içinde olmak lazım anlamak için. Bunun zahmetini halkımızın erişim ulaşım konforunu etkiliyoruz biliyoruz,  onlardan af bekliyoruz. Beklemekte haklıyız. Biz temiz suyu vatandaşımıza içirmek istiyoruz. Siyasi olarak bir bedeli varsa alıyorum. Ben yarın sokakta dolaşırken neden bunu yapmadınız demelerini kabul edemem. Hemşerilerimizden biraz daha müsaade istiyoruz. Bittiğinde şebekelerle 50 yıl sorun olmayacak. 

MİMARLIK ÖDÜLLERİ 

Mimarlık ödüllerinde idari olarak bir dahlimiz yok. Bir hemşerimiz finansı konusunda destek oldu. Tamamen jürinin yaptığı tespitlerdir. Mimarlık estetiği dayalı olduğu için hep farklılık olur. Bunlar Jürinin kararları.

HAVUZ PROJESİNİ GENÇLİK SPORUN ALACAĞI İDDİASI

Gençlik spor bakanımızla görüştük. Engelli kardeşlerimizin yüzme ihtiyacı ve kadınlarımızın yüzme ihtiyacı ile başladı. Yüzme havuzu, teniz korkunu devralalım dedik. Aldığımız desteklerle bütçemizi fazla yormadan bugün tamamen hazır hale getirdik. Fiilen açıldı ama güzel bir açılış etkinliği de yapacağız. Gençlik spor müdürlüğümüzün yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında kullanma talebi var. Devralma değil. Bu havuzun ciddi bir külfeti var. Bir protokolle bu külfeti paylaşma noktasında bir teklif yaptık. Olmasa da biz kendimiz karşılaşacak şekilde hizmete girdi. 

ÇUKURÇAYIR’DA PARK PROJESİ

Yeşil alan ve park konusunda ciddi talep Çukurçayır’da vardı bir halı sahamızı kapattık. 5 dönümde bir alan vardı, Park projesine başladık. Yapılıyor. Büyük kitlesel yaşam alanı buralar. Bir iki ilçe ölçeğinde alanlar. Nüfus yoğun alanlara öncelik veriyoruz. Gürbulak’ta da ihtiyaç var. Erdoğdu’da da Sağlıkçılar parkı olarak güzel bir park yapıyoruz. 

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN İLK YILLARINDA ZORLANDIM

İlk dönem zorlandım. Bir belediye kuruyorsunuz ama sıfırdan değil. Özel idareden ve çeşitli kurumlardan kadrolar var. Yeriniz yok.  Ayrı bir hukukta oluşan 7 belde merkezde ayrı bir imar hukuku. Çok yoğun uğraş verdik. İlk dönem bu işlerle geçti ama şimdi daha iyiyiz. Köylerimizde asfalt, beton olmayan yolları yok. Onlarla da çok uğraştık.

TRABZONSPOR HER ÇOCUĞUN HAYALİYDİ, BENİMDE

Rahmetli annem, ben rahat maçları dinleyeyim diye odaya kaçıyordum o da battaniye getirirdi. Her çocuğun hayaliydi. Futbol oynadım ama amatörde oynamadım. Bu sisim karakterimizi de etkiliyor. Benim için siyasetin çok üstünde ayrı bir yerde. Mağlup olunca çok demoralize oluyorum. Biraz sistemin dışına çıktığımız oluyor. 84’te bırakın yabancıyı İskender Hoca dışında herkes Trabzonlu. 

DEPLASMANLARA GİTTİM, YİNE GİDECEĞİM

Araba kullanmayı seviyorum. Deplasmana gideceğim diye bir söz vermiştim. Onu da gerçekleştirdim. Ortahisar belediye Başkanı Gaziantep’e maça gitse ne olur gitmese ne olur. Manevi destek çok önemli. Mutlaka görüyoruz bir yerde. İyi ki de gitmişiz yine de gideceğiz. 

SPORA AYRI BİR ÖNEM VERMEMİZ LAZIM

Gençleri spor ile bütünleştirmek, birleştirmek çok farklı. Kız hentbolu devraldık. Spor Şuben bitiyor. Ampute var, işitme engelliler var. Kız hentbol var. Onlara da önem vermemiz lazım. 

NWAKAEME’NİN YERİNE İYİ BİR OYUNCU ALMAMIZ LAZIM

Nwakaeme’nin yerine iyi bir sol açık almamız lazım. Takip ediyorum. Saha dışı hadiseler etki etmezse yine en iddialı biziz. 

HER ŞEYİ DOĞRU YAPTIK DİYEMEYİZ REŞADİYE’DE YANLIŞ YAPTIK

Her şeyi doğru yaptık diyemeyiz. Reşadiye kavşağını yanlış yaptık. Bunu söylememde ne zarar var. Ne yapalım bizim dönemimizde yapılı da. Bunu bizim dönemimizde yapıldı diye kutsarsam nasıl sokakta insanlara bakacağım. Reşadiye’de alternatifiniz var, Meydan da alternatifiniz var. Reşadiye’den araç geçmiyor. Biz bunları parti içinde de net şekilde söylüyoruz. Reşadiye’yi bakanımıza buraya geldiğinde arz ettim. Haklısın dedi. Bir yazışma oldu büyükşehir belediyemiz ile kararı bekliyoruz. Boztepe ile görüntüyü hafifletecek projemiz var. Horon gibi projeler var. Açığız bu konuda. Boztepe temaşa güzelliği en önemli, noktalardan biri. 

MARAŞ CADDESİ TRABZON’A ŞUAN Kİ HALİYLE YAKIŞMADI MI?

Maraş caddesi Trabzon’a şuan ki haliyle yakışmadı mı. Önceki hali yakışıyor muydu? Bizim meclislerimizde çok demokratik bir düzlem ortaya koyuyoruz. İstatistiğini çıkardım, kararlar çok büyük oranda oy birliği ile alındı. 

PROJELER

Boztepe bu sene bitecek projelerden. Soğuksu proje aşamasında. Yer altı çöp konteynerlerini 42 tane koyduk o dinamik bir süreç. Çatak park ihalesini yeni yaptık. Sağlıkçılar parkı ismi. 9 dönümlük bir alan inşallah seneye bitecek. Basın Müzesini çalışan gazeteciler gününde açacağız. Dijital Kütüphane gençlerin çok beklediği bir proje onu da en kısa sürede hayata geçireceğiz. 

Sokak hayvanları için su ve mama kabı koyuyoruz her yere. Evimde kedi var 3 tane. Köpeğimiz var. Kedilerle 45 yaşından sonra tanıştım. Çok temiz ve terapist. Klinik açtık. 

TÜNEL AKVARYUM

Çok üstün gidiyor, hakkediyor da. Tünele girenlerin girişi ve çıkışı ayrı oluyor. Süleyman Bey’de ziyaret etti. İnat etim ama buna inandım ve çok şükür yaptık. Yabancı turist sayısı artmaya başladı. Hafta için ortalama 900, hafta sonu 2000 kişi civarında oluyor. İlk zamanlar öğrenciler yoğunluktayken şimdi yabancı turist sayısı artıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber