Örs: “Yıldızlı’ya kulak verin”

Hüseyin Örs Akçaabat Yıldızlı Mahallesini ziyaret etti.

Örs: “Yıldızlı’ya kulak verin”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Akçaabat Yıldızlı Mahallesini ziyaret etti, vatandaşları dinledi.

TBMM’de Yıldızlı’ya yapılması planlanan kanalizasyon deşarjı ve arıtma tesisini gündeme getirerek dikkatleri üzerine çeken Dr. Hüseyin Örs, Yıldızlı’da mahalle sakinleri ile görüştü, onların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, burada yaptığı konuşmada “Yıldızlı Mahallesi, Akçaabat’ın 3. büyük mahallesi. 15 bin civarında nüfusu olan bir yerleşim bölgesi. Buradan yukarıda 50-60 arası köy var. Derecik Vadisi burada. Yine Akyazı Mahallesi sınırı olduğu için gerek Akyazı Mahallesi, gerek Derecik Vadisi’nin geçiş noktası olan bir yer.  Yıldızlı halkı sahilde yapılacak kanalizasyon deşarjı ve arıtma tesisine karşı çıkıyor. Sahilden ve denizden yararlanmalarına engel olacak bu tesisin yapılmasını istemiyor. Arıtma tesisi için kararı alınan yer, Trabzon Merkeze en yakın doğal kıyı ve plaj özelliğini taşımaktadır. Bu alan, plaj ve spor aktiviteleri için değerlendirilmelidir. Sera Gölü’nü de içine alan bölge, sahilden başlayarak yukarı doğru bir turizm vadisi olarak düşünülmelidir. Sahilden başlayan ve yaylalara uzanan bir turizm güzergahı düşünelim. Bu güzergah, Yıldızlı sahilinden başlayarak Sera Gölü’ne, oradan Ayana Tepesi’ne, Sırt mevkisinden Uçarsu Şelalesi, Taşlıoba ve Büyük Oba yaylalarını takip ederek Kayabaşı Yaylası, Düzköy Yaylası ve Beypınarı Yaylası’na kadar uzatılabilir”  dedi.

İYİ Parti Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, görüştüğü Yıldızlı esnafının sıkıntılı olduğunu kaydederek “Burada esnaflar yolun kapatılması ile mağdur olduklarını söylüyorlar. Önce Belediyemizi, sonra yolumuz kapattılar, bakalım dükkanlarımızı ne zaman kapatacaklar? diye soruyorlar. Yolumuz kapandı, mağduruz, buranın bir geçmişi, tarihi var ve ölmemesi için yol istiyoruz diyorlar.  Bu sese kulak vermek gerek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber