Ordulu Ve Giresunlu Esnaf 2015’te ne kadar kredi kullandı

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu ve Giresun illerinin genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının 2015 yılında 283 milyon TL kredi kullandığını söyledi. Ordu'da 2015 yılında Esnaf ve Sanatka

Ordulu Ve Giresunlu Esnaf 2015’te ne kadar kredi kullandı

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu ve Giresun illerinin genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının 2015 yılında 283 milyon TL kredi kullandığını söyledi.

Ordu'da 2015 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla 200 milyon TL kredi kullanıldı. Giresun'da ise bir yıllık süre zarfında kullanılan kredi miktarı 83 milyon TL oldu. Ordu'da 2015 yılında en çok kredi veren Kredi ve Kefalet Kooperatifi 30 milyon TL ile Fatsa oldu. Fatsa'yı 25 milyon TL ile Altınordu Kredi ve Kefalet Kooperatifi izledi. Ünye Kredi ve Kefalet Kooperatifi ise 2015 yılında ortaklarına 20 milyon TL kredi verdi. Ordu'da bulunan diğer 16 ilçenin tamamında ise 125 milyon TL kredi kullanılmış oldu. Her geçen gün kredi vermeye devam ettiklerini ifade eden Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, 2015 yılının kredi verme ve geri ödenmesi noktasında olumlu geçtiğini 2016 yılında da beklentilerinin iyi olduğunu belirtti.

"2015 YILI ESNAFIMIZ AÇISINDAN ÇOK İYİ GEÇTİ"

2015 yılının esnaf açısından olumlu geçtiğini aktaran Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, "2015 yılı esnaflarımız açısından çok iyi geçti. Hiçbir zaman finansman sıkıntısı çekmedik. Ben esnafa olumlu yaklaşımından dolayı hükümete teşekkür ediyorum. Hükümetin ve Bakanlığın esnafa bakış açısı çok iyi. 2015 yılında bölge birliği olarak Ordulu ve Giresunlu esnafımıza 283 milyon TL kredi verildi. Verilen 283 milyonluk kredinin 200'ünü Ordu kooperatifleri ortaklarına verirken, 83 milyon TL'sini de Giresun kooperatifleri ortaklarına vermiş oldu. Ordu'da 601 ortağımız, Giresun'da ise 109 ortağımız kredi kullandı. Bu denli yüksek kredilerin verilmesinde en önemli etkiyi taksitlerin zamanın da ödenmesi ve paranın dönüşüm yaparak tekrardan kredi sağlanmasına yol açtı. Bu rakamlar 2016 yılında da hükümetimizin verdiği güvenle daha da artacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler