Ordu'da yasak başladı

ORDU Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) şehir içi trafiğini rahatlamak amacıyla kamyon ile TIR’ların sabah ve akşam belli saatlerde şehir içine girmesini yasaklayan kararı uygulanmaya başladı.     Emniyet Genel Müdürlüğü tarafın

Ordu'da yasak başladı
ORDU Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) şehir içi trafiğini rahatlamak amacıyla kamyon ile TIR’ların sabah ve akşam belli saatlerde şehir içine girmesini yasaklayan kararı uygulanmaya başladı.  
 
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlayan Trafik, Elektronik, Denetleme Sistemi Projesi geçen Çarşamba günü başlatıldı. Kırmızı ışık ihlali ve hız limitlerini aşan sürücüleri tespit etmek için Karadeniz Sahil Yolu üzerine 19 sabit kule radarlar konulurken, Büyükşehir Belediyesi UKOME de Altınordu ve Fatsa İlçelerinden geçen Karadeniz Sahil Yolu'nda 07.00-09.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında kamyon ve TIR’ların geçişine yasaklandı. Bugün uygulanmaya başlayan karar nedeniyle kamyon ve TIR’lar saat 07.00-09.00 arası 2 saat süreyle Samsun ve Giresun yönüne geçiş yapamadı. Yasak saatine Ordu sınırları içinde Karadeniz Sahil Yolu’nda yakalanan sürücüler ise yol kenarlarındaki park yerlerinde park etti. 
 
KARARI BİLDİRDİK 
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, şehir trafiğinde sabah ciddi rahatlama yaşandığını belirterek, "Aldığımız bu kararı Türkiye'deki Şoförler Cemiyeti’ne, kamyon ve TIR’ların derneklerine, Türkiye Şoförler Federasyonu’na bildirmiştik. İlk gün itibariyle aksaklık olabileceğini tahmin edebiliyordum ama çok şükür beklentilerimizin çok altında tüm kamyon ve TIR'cılarımızın bilgilendirildiğini gördük. Sabah Ordu en rahat trafiğe kavuşmuş oldu. Akşam da aynı sakinliği bekliyoruz. Kararı aldığımız Cuma günü Altınordu'da Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçen 90 bin aracın yaklaşık 55 bininin kamyon ve TIR’dan oluştuğunu gördük. Sabah ve akşam bu yolda bunu mecburen yapmamız lazımdı. Asıl amacımız Fatsa ve Altınordu’da çevre yolunun bir an önce devreye girmesi. Çevre yolu hizmete girmediği takdirde bizim bu müeyyideyi biraz daha genişleterek uygulama mecburiyetimiz var" dedi.
 
Zonguldak’tan yola çıkan ve Trabzon istikametine seyreden Sezgin Başkan, "Karar alınmış bilgim yoktu burada öğrendik, yol kenarına tabelalar asmışlar. Saat 7’de geldik 9’a kadar bekledik. Akşam yasağı da varmış beni pek etkilemiyor ama buradaki arkadaşların çoğu bundan da etkilenecek" şeklinde konuştu. 
 
Sabah 2 saatlik yasağın ardından Karadeniz Sahil Yolu’nda Samsun ve Giresun yönüne yoğun TIR ve kamyon geçişi oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler